USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Синод ПЦУ позбавив сану «призначенців» Філарета

3 Лютого 2022 09:56
Синод Православної церкви України заборонив колишньому предстоятелю УПЦ КП Філарету здійснювати рукоположення та позбавив сану осіб, яких він іменував архієреями.

Про це з посиланням на сайт Православної церкви України повідомляє Укрінформ.

Як зазначається, Синод на своєму засіданні розглянув порушення архієреєм на спокої Філаретом (Денисенком) та його послідовниками канонічного порядку.

«На підставі раніше ухвалених Священним Синодом рішень було визначено, що колишній предстоятель Української православної церкви Київського патріархату преосвященний Філарет (Денисенко) є архієреєм Православної церкви України на спокої, якому... з червня 2019 р. канонічно заборонено звершувати дії, які належать до компетенції єпархіального архієрея та предстоятеля Церкви, зокрема заборонено скликати і очолювати зібрання для вирішення питань церковного управління, заборонено здійснювати рукоположення в будь-який священний сан тощо», – ідеться в повідомленні.

Також указується, що всі особи, які з червня 2019 року були іменовані Філаретом архієреями, насправді не мають архієрейського рукоположення і сану.

Тому, наголошують у ПЦУ, «за розбійницьке привласнення архієрейських титулів і повноважень та інші дії, спрямовані на провокацію розділень в Українській православній церкві» ці особи підлягають церковному суду і позбавленню священного сану.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Активіст Показати IP 3 Лютого 2022 10:38
Павуки в банці.
Дідо до Активіст Показати IP 3 Лютого 2022 11:23
Цих що на фото запрягати можна, плуги, рамена і в поле. Понапихали свої храми де можна й не можна, парки ріжуть щоб свої скарбнички поставити. Сволота.
лучани Показати IP 3 Лютого 2022 11:22
агенти РПЦ МП маніпулюють старою людиною...
Свинод Показати IP 3 Лютого 2022 16:36
Новоуніяти зняли погони із староуніятів. А самі хоч завтра готові перейти в грекокатолики (істинні уніяти). Влада, пока що, їх балує і бізнесюки у свою чергу спонсорують.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus