USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Сирія пообіцяла надати РФ для війни в Україні 40 тис. бойовиків, – ГУР

17 Березня 2022 13:43
Президент Сирії пообіцяв надати Росії для війни в Україні 40 тисяч бойовиків. Сирійські найманці розглядають участь у війні проти України на боці Росії як можливість подальшого дезертирства з подальшою нелегальною міграцією до країн ЄС.

Про це повідомляє пресслужба Головного управління розвідки Міністерства оборони України.

«Командування російської воєнної бази Хмеймім отримало вказівку щоденно відправляти до України до 300 бойовиків. 15 березня для участі в бойових діях проти України з воєнної бази Хмеймім (САР) до Росії було відправлено 150 найманців», – йдеться у повідомленні.

За інформацією воєнної розвідки України, найближчим часом заплановано переміщення із Сирії до Росії та Білорусі озброєння, військової техніки та інших ресурсів для забезпечення російських окупаційних військ. Президент Сирії Башар аль-Асад пообіцяв надати Росії для війни в Україні 40 тисяч бойовиків.

«Під час вербування найманцям обіцяють, що вони виконуватимуть виключно поліцейські функції з наведення порядків на окупованих територіях, тобто суто поліцейські функції. Але останнім часом серед найманців почала поширюватися інформація щодо безпосередньої участі в бойових діях проти української армії. Це значно знизило бойовий дух сирійців», – наголошують у ГУР МО.

Там додають, що нещодавно на військову базу Хмеймім із Росії прибуло понад 30 бойовиків, які дістали поранення у боях проти захисників України.

Читати ще: Пентагон виявив спроби Росії перекинути бойовиків із Сирії в Україну

«Це негативно позначилося на морально-психологічному стані інших найманців і привело до відмови частини брати участь у бойових діях. Серед сирійських бойовиків навіть були зафіксовані випадки самокаліцтва. Частина найманців розглядають відправку до Росії та Білорусі як шанс подальшого дезертирства та нелегальної міграції до країн ЄС», – підсумували у ГУР.

Нагадаємо, на території Сирії відкрили центри вербування найманців, де впродовж останніх днів завербовано понад тисячу осіб. Таким чином РФ продовжує накопичувати резерви для ведення війни проти України.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Агроном Петро Показати IP 18 Березня 2022 20:18
40 000х65 кг =2 600 000 кг. гною для чорнозему оце вродить

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus