USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

В Україні армія РФ втратила більше солдатів, ніж у двох чеченських війнах, – Зеленський

13 Березня 2022 14:19
Армія окупанта несе численні втрати як особового складу, так і військової техніки. Українці ж не здаються і борються. Натомість сьогодні пріоритетне завдання – доправити гуманітарний вантаж в Маріуполь.

Про це зазначив Президент України Володимир Зеленський у своєму зверненні до українців 13 березня. Він озвучив численні втрати, яких зазнала ворожа армія.

Читати ще: «Це Чечня»: російський військовий телефоном розповів про поразки в Україні

«Неділя, але хто зараз зважає на це. Вісім років довгої війни на Донбасі, 18-й день повномасштабної агресії, повномасштабного вторгнення Росії в Україну. Майже 13 тисяч вбитих окупантів за 18 днів. Це вже більше, ніж в обох чеченських війнах. Росія втратила тисячі одиниць військової техніки, 74 літаки, 86 гелікоптерів. Ми розуміємо, що в них є ще, але Україна буде захищатися далі. Україна не здається, військові не здаються. Україна вся бореться героїчно», – наголосив Гарант.

Читати ще: На Чернігівщині ЗСУ розгромили ще один підрозділ російських окупантів

З його слів уже майже 125 тисяч людей вдалося вивезли на безпечну територію. Та найбільша проблема наразі з забезпеченням найнеобхіднішого мешканців Маріуполя. Адже постійно спроби доставити гуманітарний вантаж в окуповане місто зривають російські війська.

Читати ще: Окупанти обстріляли евакуаційний потяг. Загинула провідниця

«Сьогодні ключове завдання – Маріуполь. Наша колона з гуманітарним вантажем у двох годинах від Маріуполя, всього лише за 80 кілометрів. Ми робимо все, щоб здолати опір окупантів, які не пускають навіть священників православної церкви, які супроводжують цей вантаж. Одяг, їжа, медикаменти. 100 тонн Україна направила своїм громадянам. Усі дипломатичні зусилля сьогодні спрямовані на те, щоб вантаж дійшов. Подивимось чи здатні в Москві почути. Розумію, всім українцям важко усім 40 мільйонам українців, але ми переможемо і це 100 %», – резюмував Зеленський.

Читати ще: На 13 березня оголосили 14 гуманітарних коридорів: напрямки
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus