USD 40.80 41.20
  • USD 40.80 41.20
  • EUR 40.80 41.40
  • PLN 10.22 10.48

Система «Інтернет речей» у Луцьку: як можна автоматично подавати показники на воду

30 Листопада 2022 19:38
У Луцьку з ініціативи КП «Луцькводоканал» вже більш як два роки функціонує система так званого «Інтернету речей» – мережі електронних пристроїв, з’єднаних між собою, які збирають, аналізують і передають дані для прийняття рішень. Серед іншого, було введено в дію «розумний» облік водопостачання в Луцьку.

В рамках проєкту встановлено телеметричне обладнання на будинкові вузли обліку, а також на квартирні лічильники і для приватного сектору. Наразі вже близько трьох тисяч побутових лічильників «спілкуються» з підприємством «Луцькводоканал» без втручання людського фактору, повідомляє Луцька міська рада.

Відповідні пристрої фіксують точні показання лічильників у визначений період і автоматично передають їх в програму даних для нарахувань. Програма автоматично їх приймає і нараховує оплату. А отже, близько трьох тисяч споживачів не переймаються питаннями передачі показів узагалі.

До «Інтернету речей» можуть приєднуватися й інші системи, наприклад, «розумні» парковки, «розумне» освітлення, «розумна» передача даних по стану здоров’я тощо.

Системою «Інтернет речей» вже покрите майже усе місто Луцьк. Датчики працюють і доводять свою ефективність. А отже, можливості для полегшення побуту – значно ширші. Важливо, що питання автоматизованих пристроїв набуває все більшого значення в рамках нового закону про ЖКГ в Україні. Обладнання вже експлуатується у Луцьку, воно не потребує додаткового живлення чи складного підключення тощо. На практиці підприємства «Луцькводоканал» пристрої вже підтвердили свою ефективність і викликають усе більший інтерес у споживачів.

Окрім комфорту споживачів, надійності, безпеки і широкого функціоналу «розумні» датчики мають додаткові переваги. До прикладу, для будівель, де лічильники з дистанційною передачею даних встановлені в кожній квартирі та окремо в будинку, аналітичний модуль дозволяє обчислити несанкціоноване підключення, порівнюючи сумарні витрати по окремих квартирних лічильниках та загальному будинковому лічильнику.

«Попри всі складнощі, спричинені війною, ми не стоїмо на місці. Ми віримо в перемогу України, і не втрачаємо часу, аби реалізовувати новітні підходи в роботі, – зауважив директор КП «Луцькводоканал» Віктор Гуменюк. – Досвід підприємства підтверджує, що технології «Інтернету речей» не тільки автоматизують процеси та здійснюють дистанційний моніторинг. Вони роблять життя людей більш зручним, позбавляючи зайвих турбот, забираючи на себе частину рутинних обов’язків».

Детальну інформацію про прилади автоматичного зняття показників лічильників можна отримати в сервісному центрі Evoda і в Муніципальному сервісному центрі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Анонім Показати IP 30 Листопада 2022 21:10
Спробуй подай. Номер рахунку 12 цифр, код вулиці, номер лічильника, показники із нулями спереду, і останній платіж ІЗ ТОЧНІСТЮ ДО КОПІЙКИ!
Петро до Анонім Показати IP 1 Грудня 2022 06:33
Читати навчився? А розуміти прочитане? Прилад передає данні без участі людини, автоматично по запитанню оператора чи в визначний час!
До Анонім до Анонім Показати IP 1 Грудня 2022 08:34
Немає там проблеми ніякої, щоб подати показники через електронний кабінет, там і оплатити.
Андрій Показати IP 1 Грудня 2022 11:14
А чому не пишете, що накладки для безконтактної передачі платні коштують не малі гроші і продають їх через фірму прокладку на Яровиці.... ???

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus