USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

«Луцькводоканал» модернізує об’єкти водопостачання і водовідведення за кошти НЕФКО

12 Березня 2021 17:49
КП «Луцькводоканал» модернізує об’єкти водопостачання і водовідведення за кошти НЕФКО.

Про це повідомляє Луцька міська рада.

Комунальне підприємство «Луцькводоканал» вийшло на завершальний етап реалізації міжнародного проєкту по реконструкції чотирьох каналізаційних насосних станцій та 19 станцій підвищення тиску в районах багатоквартирних забудов. Наразі оголошено відкритий міжнародний тендер на вибір підрядника, котрий здійснюватиме роботи по модернізації об’єктів.

Цей проєкт став можливим за рахунок тісної налагодженої співпраці Луцької міської ради з НЕФКО, яка уже триває в кількох проєктах у нашому місті.

Підготовка до проведення міжнародних торгів була тривалою і складною, адже йдеться про залучення близько 60 млн грн інвестицій, які будуть спрямовані на реконструкцію найбільших каналізаційно-насосних станцій (КНС) та станцій підвищення тиску. Користь від реалізації проєкту для Луцька вкрай висока. Адже наразі деякі КНС працюють на межі своїх потужностей, обладнання критично зношене, деякі насоси вичерпали термін експлуатації та виведені з використання.

Фахівці КП «Луцькводоканал» та Луцької міської ради працювали, аби залучити міжнародні інвестиції, оскільки це єдиний доступний метод, що відкриває можливості для здійснення дороговартісних робіт з реконструкції. Завдяки докладеним зусиллям успішного результату досягнуто – підприємство одним з небагатьох в Україні підтвердило свою фінансову спроможність та надійність, отримавши довіру та фінансову підтримку від Північної Екологічної Фінансової Корпорації (НЕФКО). Проєкт має і важливе екологічне значення. Його реалізація захистить від ризику потрапляння стічних вод у довкілля в майбутньому. Адже після реконструкції застарілі каналізаційно-насосні станції відповідатимуть міжнародним стандартам якості та надійності.

Наразі триває етап проведення тендерних процедур і підприємство очікує заявок від учасників тендеру як з України, так і з-за кордону. Орієнтовний термін повного закінчення реалізації проєкту – в межах двох років.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
дідо Показати IP 12 Березня 2021 17:57
коли куб води 20 ₴ кредити не потрібні.... краще би працювали з боржниками.
Юстас Показати IP 12 Березня 2021 19:02
А вода не тiлькi для питья ,но и для купання не придатна!
Богдан Сташинський Показати IP 12 Березня 2021 19:22
Коли вже закінчиться сморід у місці ??? Кожен ранок прокидаєшься наче в нужнику з діркою у підлозі і це центр міста, обласний центр. Де ще є таке ??? Чому влада не реагує ??? А цей ходить і посиміхаэться. Йому ще кошти НЕФКО дають ... А йому по х...
Ром Показати IP 12 Березня 2021 22:42
Краще оптимізуйте кадри,а то робочих меншає,а начальства більшає.......
олександр Показати IP 13 Березня 2021 09:05
Як тільки пишуть про інвестиції, значить черговий дерибан мільйонів і жди підвищення ціни на воду як кажуть до економічно обгрунтованої

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus