USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

«Ситуація планова, стабільна»: волинський лікар спростував інформацію про переповнені відділення

4 Серпня 2020 17:24
Завідувач відділення пульмонології Волинської обласної клінічної лікарні Олег Яковенко спростував попередньо поширену ЗМІ інформацію про те, що на Волині відділення лікарень переповнені хворими на коронавірус.

Про це він повідомив в коментарі Інформаційному агентству Волинські Новини.

Нагадаємо, вранці 4 серпня Радіо НВ, посилаючись на Олега Яковенка, повідомило, що у Луцьку та області спостерігається важка епідемічна ситуація з коронавірусною хворобою. Як писало НВ, його відділення переповнене пацієнтами з COVID-19 – «всі ліжка зайняті».

«Все відділення зайнято хворими на коронавірусну інфекцію та пневмонію. У інших закладах ситуація така ж сама. Інфекційна лікарня, знаю, також, на жаль, переповнена», – цитувало НВ Яковенка.

Натомість в коментарі ІА Волинські Новини лікар зазначив, що ситуація не є критична, нові хворі регулярно поступають, проте критичного рівня немає.

«Я не можу відповідати за всі заклади. Я казав лише про своє відділення, що хворі поступають. Я не можу казати за всю область. Станом на ранок в мене 30 хворих, очікували поступлення ще 4», – зазначив лікар та додав, що всього у відділенні 40-48 ліжкомісць.

Читайте також: У волинських лікарнях спростували інформацію про переповнені відділення

З його слів, це ситуація планова та стабільна:

«Немає такого, що хворі лежать в коридорі, чи немає місць. Аврального навантаження немає, це штатний режим. Хворі щодня поступають».

З його слів, спілкуючись з журналістом, він не говорив про ситуацію із захворюваністю в області загалом, а також про завантаженість інших лікарняних закладів.

Посилаючись на слова лікаря, Радіо НВ повідомило, що віднесення Луцька до червоної карантинної зони виправдане, проте цю інформацію Яковенко спростовує.

«Не я роблю епідпрогноз і епідеміологічну аналітику, це не в моїй компетенції. Я відповідаю за стан здоров’я пацієнта», – каже він.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
Ок Показати IP 4 Серпня 2020 17:50
Коментарі про себе прочитав і дав задню)
Анонім до Ок Показати IP 4 Серпня 2020 18:13
Тобто в залежності від коментарів всі діжка зайняті чи не зайняті?
Док Показати IP 4 Серпня 2020 18:49
Інфекційна лікарня заповнена на 99%.При тому що це триває вже протягом 5 місяців. Міська влада це або приховує або не знає.
Док Показати IP 4 Серпня 2020 19:13
Обман чистої води
Тіскі Показати IP 4 Серпня 2020 19:59
Зажали мужику одне місце, от і виправдовується...
ячсм Показати IP 4 Серпня 2020 21:01
Звізда дозвізділась...
33ій Показати IP 4 Серпня 2020 22:39
Назвався грибом- лізь в корзину...
Активіст Показати IP 5 Серпня 2020 08:30
От до чого він договорився https://enovosty.com/news_society/full/508-situaciya-tyazhelaya-vrach-iz-lucka-podelilsya-realiyami-krasnoj-zony. Ляпало, блін...
микола Показати IP 23 Вересня 2020 23:50
оце таке виховання,людина путає все..краще б лікуванням займався ,а не коментарі роздавати.Лікарня державна ,а не приватна ,він хоч про це знає,напевне ні..зустрічають по одьожке проважають по розуму,видно не навчили...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus