USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

«Ми не будемо виконувати неадекватні рішення з Києва», – Поліщук про посилення карантину в Луцьку

4 Серпня 2020 13:15
Державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій повинна була негайно зібратися, аби виправити помилку щодо включення Луцька до червоної зони епідеміологічної небезпеки поширення коронавірусу. Натомість уже скасовано, зокрема, залізничне та міжобласне сполучення, адже чергове засідання комісії очікується лише в п’ятницю.

Як пояснив в ефірі ток-шоу «Урядовий квартал» на телеканалі «112 Україна» радник міського голови, депутат Ігор Поліщук, рішення, прийняте Луцькою міською радою, щодо не запровадження в місті жорсткого карантину через віднесення обласного центру до червоної зони, відповідає сьогоднішнім реаліям.

«Відмова ґрунтується на тому, що ні за останній тиждень, ні за попередній суттєвих змін щодо ситуації з коронавірусом у нас немає, немає особливих спалахів, осередків коронавірусу, з якими ми не можемо справитися. Ситуація – контрольована, заповнення ліжок сягає орієнтовно 40%. Міста з подібною кількістю населення, такі, як Рівне, Чернівці, Івано-Франківськ, де ситуація із загальною кількістю людей, які захворіли на коронавірус, з новими випадками набагато гірша, не в червоній зоні, а Луцьк – у червоній зоні, – зазначив Ігор Поліщук. – Введення червоної зони в нашому місті призведе до колосальних проблем і незручностей для десятків тисяч лучан, тому що зупиняється громадський транспорт, будуть серйозні недоотримання до місцевого бюджету. Люди не зможуть працювати і отримувати кошти на прожиття, не те, що прокормити свої сім’ї».

Він відзначив, що голова Волинської облдержадміністрації Юрій Погуляйко оголосив, що Луцьк потрапив до червоної зони випадково, однак це рішення не скасовуватимуть, тож потрібно зачекати чергового засідання держкомісії ТЕБ та НС, що відбудеться в п’ятницю.

«Цю помилку потрібно виправляти негайно. Державна комісія ТЕБ та НС мала б уже зібратися і відмінити включення Луцька до червоної зони. Натомість ми чекатимемо до п’ятниці. Скасовано залізничне сполучення, автобусне сполучення з іншими містами тощо. Добре, що Луцька міська рада зібралася і прийняла рішення про не введення жодних обмежень, а також щодо підтримки життєдіяльності міста в подальшому», – акцентував депутат.

Він звернув увагу, що у разі запровадження жорсткого карантину десятки тисяч лучан залишаться без засобів існування через зупинку підприємств, зростатиме вулична злочинність тощо.

«Ми вважаємо рішення державної комісії таким, що не ґрунтується на нормах Конституції, необ’єктивним, і таким, що не відповідає наявній ситуації в нашому місті. Ми готові до будь-якої відповідальності, але в першу чергу ми відповідаємо перед тими людьми, які нас обрали, – перед десятками тисяч лучан. І ми не будем виконувати ці неадекватні рішення, які присилаються з Києва», – заявив Ігор Поліщук.

Також він відповів на критику про те, що такі кроки місцевої влади пов’язані насамперед з наближенням виборів: «Я вважаю, що місцеві вибори тут ні до чого. Ми вболіваємо за наше місто сьогодні, так само, як і пів року тому, як і рік тому. Ми приймаємо ті рішення, які сьогодні місту необхідні».

Окрім того, Ігор Поліщук наголосив, що Луцьк – одне з міст країни, яке найкраще підготовлене до епідемії коронавірусу.

Читати ще: Як Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом» допомагає у боротьбі з коронавірусом

«Із початку пандемії ми самостійно, не чекаючи рішень Кабінету Міністрів, вжили найбільш жорсткі заходи в Україні. Ми виділили 60 мільйонів гривень з міського бюджету на базову лікарню, яка приймає хворих на коронавірус, – це Волинська обласна клінічна лікарня. Ще 60 мільйонів гривень виділила обласна рада і 20 мільйонів гривеньФонд Ігоря Палиці «Тільки разом». Тому виділяючи такі колосальні кошти з нашого міського бюджету при наявності недоїмки, ми абсолютно чітко розуміємо всі загрози, водночас ми розуміємо те, що пандемія не зникне ні завтра, ні через тиждень, ні, на жаль, через місяць. Тому сьогодні потрібно вчитися жити в умовах пандемії і треба зберегти нормальний наявний стан справ і забезпечити функціонування нашого міста. На сьогодні від введення Луцька в червону зону постраждає набагато більше людей, ніж від того, якби все функціонувало так, як має», – сказав він і додав, що з початку пандемії на рахунки міської ради не надходили жодні кошти з державного бюджету на боротьбу з коронавірусом.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 17
скептик Показати IP 4 Серпня 2020 13:28
правильно. пора ту клоунаду потроху ставити на місце
Петро Показати IP 4 Серпня 2020 13:38
Поліщук - мудро, чітко, лаконічно і переконливо. А зі студії чути тільки мичання і бекання від Зе нардепів, жодних аргументів.
правда до Петро Показати IP 4 Серпня 2020 14:54
«ВІДДІЛЕННЯ ПЕРЕПОВНЕНІ, ПОСИЛЕНИЙ КАРАНТИН ВИПРАВДАНИЙ», – ГОЛОВНИЙ ПУЛЬМОНОЛОГ ВОЛИНІ
Andrij до правда Показати IP 4 Серпня 2020 16:05
люди еще не понимают всей серьезности COVID19.....
К.лучанин до правда Показати IP 5 Серпня 2020 12:42
Читай достовірну інформацію а не субєктивні фейкові думки пульмонолога! Він же пізніше сказав , що це не вірно . Яке він мав право не володіючи інфомацією по інших лікарнях таке верзти.
культура Показати IP 4 Серпня 2020 14:18
Поліщука - в мери!!! Любить галузь культури, адекватний і простий в спілкуванні, дбає про місто. Мудрості йому і витримки, щоб з того базарного шанхаю зробити історичний центр міста. Зараз, виявляється, можна бачити замок зі сторони вул.Глушець, а не дахи контейнерів.
Лучанин до культура Показати IP 4 Серпня 2020 15:30
Тобі вже з міськради замок видно? Може хватить заказуху строчити?
шАрій Показати IP 4 Серпня 2020 14:45
Карантин незаконний. Є відос монтян в Борисполі.
Питання до шАрій Показати IP 4 Серпня 2020 16:49
А відео азірова з ростова немає? Так "скучив" за його "щирою" українською
1 Показати IP 4 Серпня 2020 14:49
«Відділення переповнені, посилений карантин виправданий», – головний пульмонолог Волині- шось цьому дядькові більше вірю.
Лучанин Показати IP 4 Серпня 2020 15:05
"Ситуація – контрольована, заповнення ліжок сягає орієнтовно 40%" - як ці слова, співвіднести із цими словами: "«Все відділення зайнято хворими на коронавірусну інфекцію та пневмонію. В інших закладах ситуація така ж сама. Інфекційна лікарня, знаю, також, на жаль, переповнена», — сказав Яковенко." https://www.volynnews.com/news/society/viddilennia-perepovneni-posylenyy-karantyn-vypravdanyy-holovnyy-pulmonoloh-volyni-/
123 Показати IP 4 Серпня 2020 15:09
Як захлинуться лікарні , не буде як людей рятувати , то до Поліщука. Він поможе.
Лучанин Показати IP 4 Серпня 2020 16:45
Досить складно жити і працювати в умовах карантину, від цього потерпають усі як підприємці так і місцеве самоврядування, оскільки внаслідок ненадходження коштів страждають місцеві бюджети. Разом з тим, органи місцевого самоврядування повинні діяти відповідно до Конститкції України, законів та підзаконних нормативно-правових актів, зокрема й постанов Кабінету Міністрів України. В даній ситуації постановою КМУ передбачено можливість за рішення комісії ДСНС відносити населені пункти до тієї чи іншої категорії, тобто встановлений законодавчий механізм. Якщо Луцька міська рада незгідна з таким рішенням - нехай оскаржує його до суду, а не противиться виконання, бо це як відомо будь-якому юристу матиме свої наслідки. Помилка, не помилка, а закон є закон!
скептик до Лучанин Показати IP 4 Серпня 2020 17:29
ЮГИСТАМ ПАЛЬЦЕМРОБЛЕНИМ: СТ.41 ККУ: 3. Не підлягає кримінальній відповідальності особа, яка відмовилася виконувати явно кримінально протиправний наказ або розпорядження. 4. Особа, що виконала явно кримінально протиправний наказ або розпорядження, за діяння, вчинені з метою виконання такого наказу або розпорядження, підлягає кримінальній відповідальності на загальних підставах. Стаття 367. Службова недбалість ч.1. ст.367 ККУ Службова недбалість, тобто невиконання або неналежне виконання службовою особою своїх службових обов'язків через несумлінне ставлення до них, що завдало істотної шкоди охоронюваним законом правам, свободам та інтересам окремих громадян, державним чи громадським інтересам або інтересам окремих юридичних осіб Стаття 33. Конституції України. Кожному, хто на законних підставах перебуває на території України, гарантується свобода пересування, вільний вибір місця проживання, право вільно залишати територію України, за винятком обмежень, які встановлюються законом. отже, дебільне і явно незаконне рішення про запровадження посилених карантинних заходів незаконно обмежує права людей на вільне пересування і може не виконуватись
Лучанин до скептик до скептик Показати IP 4 Серпня 2020 19:31
Злочинність діяння визначається лише Кримінальним кодексом України, це стосується і незаконного наказу чи розпорядження. Думаю в чинному ККУ відсутня стаття під яку підпадала б дана постанова КМУ, а тому її слід виконувати, а в разі незгоди - оскаржувати. Нагадую, що оскарження її міською радою не зупиняє виконання цієї постанови. А взагалі, якщо коротко, то все це робиться під вибори...
скептик до Лучанин до скептик Показати IP 4 Серпня 2020 21:09
постанова не підпадає і не може підпадати, а от дії посадових осіб, які її прийняли, підпадають під ст.367 ККУ. я не сумніваюсь, що карантини, терористи - це намагання гаранта хоч якось контролювати ситуацію перед місцевими виборами і піднятия свій підплінтусний рейтинг
Вуйко Показати IP 4 Серпня 2020 20:28
Віртуальна країна,закони не діють,хто шо хоче,те й вороче...а я не буду платити за комунальні,бо методика розрахунку помилкова,це вб*є мій сімейний бюджет.Якось так.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus