USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Табачника хочуть притягнути до кримінальної відповідальності

2 Вересня 2010 09:57
Колишній голова Служби безпеки України Валентин Наливайченко хоче, аби міністр освіти і науки Дмитро Табачник відповів перед судом за заперечення ним того, що Голодомор 1932-1933 років був геноцидом українського народу.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби громадянської ініціативи «Оновлення країни», - повідомили «Українські новини».

Чиновники, які заперечують факт злочину, діють незаконно і підпадають під юрисдикцію Міжнародного суду в Гаазі, - додав Наливаченко.

Екс-голова СБУ зазначив, що заяви Табачника порушують статтю 2 закону «Про Голодомор 1932-1933 років в Україні», в якій визначено, що публічне заперечення Голодомору є наругою над пам'яттю мільйонів його жертв і є протиправним.

Наливайченко повідомив, що «Оновлення країни» звернеться до Генеральної прокуратури з вимогою притягнути до кримінальної відповідальності Табачника за порушення закону і заперечення встановленого українським судом факту, що Голодомор 1932-1933 років був актом геноциду українського народу.

Громадянська ініціатива закликає депутатів, особливо від Донецької, Харківської, Луганської, Дніпропетровської, Запорізької, Одеської, Миколаївської, Херсонської областей як найбільш постраждалих в ті роки, винести на розгляд Верховної Ради постанову про відставку Табачника з посади міністра за порушення законодавства.

Нагадаємо, 31 серпня Табачник заявив, що Голодомор 1932-1933 років в Україні не був геноцидом українського народу.

За словами міністра, голод був політичним руйнуванням селянства як соціального класу, але не мав етнічних характеристик.

У січні суд визнав радянських керівників винними в здійсненні геноциду українського народу - організації Голодомору у 1932-1933 роках.

27 квітня на засіданні Парламентської асамблеї Ради Європи в Страсбурзі (Франція) Президент Віктор Янукович виступив проти визначення Голодомору 1932-33 років геноцидом.

Після цього громадянин Володимир Волосюк попросив Печерський районний суд Києва зобов'язати Януковича привселюдно вибачитися за заперечення необхідності визначення Голодомору 1932-33 років геноцидом.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Ястребок Показати IP 2 Вересня 2010 10:22
От долб...б цей Н-ко! Він посилається на ст. 2 ЗУ "Про Голодомор 1932-1933 років в Україні"? То ось цитата із сайту ВР: "Стаття 2. Публічне заперечення Голодомору 1932-1933 років в Україні визнається наругою над пам'яттю мільйонів жертв Голодомору, приниженням гідності Українського народу і є протиправним". Прочитали? Так от: протиправним є заперечення голодомору, а не заперечення того, що він був геноцидом українського народу (за етнічною ознакою). Так що вкуси себе за с...у, патріоте.
Олександр Некрот Показати IP 2 Вересня 2010 17:13
Задов... загеноцидили вже зі своїм голодомором... Нічого цікавішого придумати не можуть, "патріоти"?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus