USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

«Такі хлопці не повинні гинути»: друзі згадують про загиблого Героя з Луцька Олександра Мартинюка

9 Жовтня 2022 20:34
Смерть військового 14 бригади Олександра Мартинюка, який боронив Україну від російських загарбників, стала великим шоком для всіх його рідних і близьких.

Як пише ВСН, знайомі згадують про нього як про веселу, розумну, правильну людину. До слова, раніше він працював у патрульній поліції.

Зокрема, колега загиблого, завідувачка сектору комунікації Головного управління Національної поліції у Волинській області Ольга Бузулук каже, що Олександр мав стати тим, хто склав би якісний кістяк нової поліції.

«Саша не боявся висловлюватись про все: і як «цікаво» розглядають матеріали патрульних судді, і яким загалом є наше суспільство, і що потрібно змінювати всередині самої системи... Він міг би стати крутим керівником зі своїми найкращими людськими та професійними якостями. І я собі завжди уявлятиму його живим. Бо такі не повинні гинути», – пише Ольга.

Олександр Мартинюк був самооборонівцем, учасником АТО, він пробіг марафон в 42 кілометри, отримав багато нагород за сумлінну службу, постійно брав участь у різних складних змаганнях з друзями та колегами.

Про загиблого як про людину розсудливу та справедливу можна зрозуміти з його висловів під час інтерв’ю.

«В АТО я побачив ціну, яку платить суспільство за колективну помилку. Наша колективна помилка – це байдужість і зневіра. Навіть зараз часто чую – нічого у вас не вийде, все одно будете брати хабарі, куди ви лізете? Та хіба краще залишити все, як є? Треба просто якісно виконувати свою роботу кожного дня» (з інтерв’ю в 2016 році).

«Коли людина поводиться агресивно, вона, в першу чергу, принижує свою гідність, а не нашу. Люди агресивно реагують на форму, а не на мене як людину. І якщо це перебороти, проблем не буде. Є такі, хто цього не може витримати. Але нас до цього готували» (це вже 2018 рік).

«Кожен день, коли я встаю і йду на роботу, на нелегку роботу (хоч багато хто так не вважає), я думаю про те, яка ціна за цю можливість нам виправитись була заплачена людськими життями, людськими здоров’ями... Раз вже я взявся, треба справу доводити до кінця. Здаватись ми не маємо права» (з однієї з розмов).
«Такі хлопці не повинні гинути... Саня друг... Герой!» – написала редакторка ІА Волинські Новини Ірина Качан.

«Хто не знав Олександра, це з тих людей, які обертають колесо історії. 100% ідеаліст. Завжди там де найважче. Завжди на передку. Без зайвих слів і пафосу робив свою роботу. Достойно. Шляхетно. Ефективно. В команді і сам. Один з найкращих... Гордий, що знав тебе. Обов’язково вирвусь, щоб попрощатись з тобою», – йдеться у дописі самооборонівця Сергія Чурікова.

«Саша, – це не фініш... Ти і далі біжиш та відкриваєш нові горизонти, які нам тут недосяжні», – пише Андрій Дмитрук. На що в коментарі до допису Олександр Лєсной додає: «Саша був одним з найдостойніших людей, що я знав. Він був один з найкращих людей, на моєму шляху. Добіг до фінішу достойно. Хай з Богом спочиває».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Kolyan Показати IP 9 Жовтня 2022 21:39
Ми кацапам вибиваємо мотлох, а вони нам еліту націїї(((
Ага до Kolyan Показати IP 10 Жовтня 2022 08:34
А в кацапів еліти немає, там всі мотлох.
волинянка Показати IP 10 Жовтня 2022 08:08
такі хлопці повинні були бути депутатами а то повилазять тилові гниди що зараз ховаються по норах кабінетних
Тетяна Показати IP 10 Жовтня 2022 11:19
Царство Небесне Олександру! Боже збережи героїв живими і здоровими!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus