USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Такої зими в плані руйнації доріг ще не було, - Клімчук

18 Лютого 2013 12:30
За станом на січень цього року, ямковість дорожнього полотна зросла вдвічі – понад 13 тисяч квадратних метрів. З словами начальника служби автомобільних доріг області Анатолія Посполітака, на стан покриття впливає недофінансування галузі. Для ремонту доріг місцевого значення в області необхідно 3 мільярди 23 мільйони гривень. Капітального ремонту потребують 4500 кілометрів місцевих доріг.

Про це йшлося під час оперативної наради голови Волинської обласної держадміністрації 18 лютого.
«Такої важкої зими в плані руйнації автодоріг ще не було», - вважає Борис Клімчук.

Через погодні умови, коли позначка термометра коливалась то «мінус», то «плюс», постраждало майже все дорожнє покриття Волинських доріг. «Вціліли лише шляхи, де було покладено покриття НД5». – розповів голова адміністрації.

За словами голови ОДА, на ямковий ремонт готові виділити 109 мільйонів гривень, але «гонка за об’ємами не пройде» - зробити ремонт потрібно якісно, тому чекатимуть сприятливих погодних умов.

За словами Анатолія Посполітака, найпроблемнішим є Рівненський напрямок та дорога «Доманово-Ковель-Луцьк-Чернівці». Проблеми, які виникають з прочищенням доріг в районах області, пов’язані з великим об’ємом роботи. «В районних автодорах працює 5-6 одиниць техніки. Це оптимальна кількість, але разом з тим, в райавтодорі є 300-400 кілометрів автодоріг, які у снігопади необхідно прочистити у короткі терміни. Люди, буває, працюють цілодобово. Більше техніки економічно не вигідно тримати, тому що це треба додатково людей наймати на роботу і техніка специфічна, вона ж не буде використовуватись в літній період», - розповів у коментарі «ВН» начальник служби автомобільних доріг області Анатолій Посполітак.

За словами Посполітака, сьогодні в обласному бюджеті є кошти тільки на експлуатаційне утримання доріг – зимове утримання доріг, розмітку, освітлення, ліквідацію ямковості, прибирання доріг тощо. «Про якісь конкретні об’єкти я сьогодні говорити не можу, однак є 6200 кілометрів доріг, які ми маємо привести в належний стан», - наголосив головний дорожник області.


Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Кузьма Показати IP 18 Лютого 2013 13:30
Це що відмазка на кліп Скрябіна? А байдужа влада, криворукі ремонтники, тотальне розкрадання ремонтних коштів і матеріалів... ні ні ні це все Страшна Зима, якої ще світ не бачив.
Синоптик Показати IP 18 Лютого 2013 14:23
Судячи по стану автошляхів, то в Хмельницькій області зими небуло))):, тобто питання не до погоди, а до влади...
інспектор Показати IP 18 Лютого 2013 15:30
В попередні зими просто менше крали.
гиги Показати IP 18 Лютого 2013 16:28
ну да, Зима все поламала, і дороги і асфальт, а в Європі Зими не було, так ? Клімчук, не мели дурниць, кажи людям ПРАВДУ !!! тоді вернеш собі повагу.
МИКОЛА Показати IP 18 Лютого 2013 18:24
Вже він її не поверне хай втікає чимдуж

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus