USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

«Там справжні друзі», - волинянин про життя на передовій

15 Грудня 2014 08:00
Кулеметник з Волині Андрій Шевчук був поранений під час виконання військового завдання під Дебальцевим. Хірурги витягли з його тіла 2 осколки.

Про це повідомляє «Ківерцівський районний інформаційний портал».

Учасник АТО, ківерчанином Андрій Шевчук 2 серпня, під час третьої хвилі мобілізації, купив бронежилет і пішов до українського війська захищати Вітчизну. Дома чекали брати і батьки. Зв’язківець після служби в армії, хлопець пройшов перенавчання у Мукачево і став – «кулеметником».

Військова служба далі продовжувалась під Дебальцевим. Кулеметник Андрій супроводжував на передову транспорт з продуктами і зброєю. На Михайла, опівдні під час виконання військового завдання, був поранений. Першу медичну допомогу надали в Артемівську, далі - госпіталь у Харкові, переліт у Львів. Лише там хірурги під час тяжкої операції витягнули з пораненої ноги два осколки, а третій так і залишився на пам’ять.

«Поки затянеться рана, дали відпустку до Нового року»,- розповідає Андрій Михайлович- «Там справжні друзі, які прикриють, підставлять плече, витягнуть пораненого з поля бою, притягнуть не боячись куль і смерті. Ми хочемо перемоги. І, коли йдеш до такої цілі, не зважаєш на холод і голод. Гріють дитячі малюнки, які прикрашають сірі стіни бліндажів.
Дякуємо волонтерам, що постійно підтримують. Державне забезпечення мало би бути кращим.»

Напередодні Новорічних свят Андрій Шевчук побажав краянам головного – миру, щоб нікого не брали на війну. Адже вона нікому не потрібна. Батькам, дружинам-терпіння, дочекатися дітей і чоловіків живими і здоровими додому.

До слова, учора, 13 грудня, православні християни відзначали свято на честь Святого апостола Андрія. У Тропарі до Святого апостола Андрія Первозваного йдеться: «Апостоле Первозваний, брате Первоверховного, Андрію,- Владиці всіх молися, щоб послав мир всьому світові і душам нашим велику милість».

Нехай Боже благословення і мир буде над усіма нами. Андрію Шевчуку бажаємо здоров»я і щасливої долі. Дякуємо його батькам, які виховали гарного сина.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus