USD 39.75 40.20
  • USD 39.75 40.20
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

«Тартак» на «Бандерштаті-2017»: прощання з «літніми» піснями та тролінг

7 Серпня 2017 21:14
Пісні, які пам’ятають «ті, кому за 40», тролінг гурту, що став 24-м на «Євробаченні» та концерт з М’ячем: «Тартак» запалював головну сцену «Бандерштату» наприкінці фінального фестивального дня.

«Мене звати Олександр Положинський, я літня людина, і мені трішки стрьомно виступати після групи, яка зайняла 24 місце на Євробаченні. Але я наважився на це, я вийшов на цю сцену, я не забоявся», - лідер гурту «Тартак» розпочав з тролінгу гурту «O.Torvald», що виступив на головній сцені фестивалю 6 серпня.

Він сказав, що повідомить бандерштатівцям неприємну новину – минулого фестивалю програму підготували з самих суперхітів, а цього разу ситуація змінилася. Минув рік, у якому «Тартаку» виповнилося повних 20 років і гурт готує новий альбом. З другої половини осені планують грати пісні лише з нових альбомів, а останній рік перед виходом нових альбомів присвятили прощанню з багатьма піснями на довгий час. Отож, на «Бандерштаті» вирішили виконати низку пісень, які вже давно не грали.

«Вони не погані, просто вони такі самі літні, як і ми», - пожартував про ці пісні Сашко Положинський. Тим, хто не хоче слухати старі пісні, він порадив піти до тихої сцени, де у той час виступала «Panivalkova», а потім прийти на звершення виступу, коли лунатимуть хіти. Також він завернув увагу на те, що вперше за багато років на фестиваль прийшов з бородою, отже, першою зіграли пісню «Борода руда».


Згодом на сцену вийшов ведучий фестивалю Мяч Дредбол. Багато років поспіль одну пісню на «Бандерштаті» «Тартак» виконував спільно з ним і ці пісні завжди проходили на «ура», як розповів Сашко Положинський. На цьому фестивалі вирішили замість пісні з М’ячем зіграти цілий концерт з М’ячем.


Перед тим, як виконати пісню з першого синглу «Оля-ля» лідер гурту зауважив на захоплені вигуки публіки «одразу видно, кому за 40». Виконали також один зі старих «медляків» - «Просто ніжно так». Про стару пісню «Ля-ля-ля» Сашко Положинський сказав, що йому дуже подобаються слова пісні «ля-ля-ля, гривня краща рубля, ля-ля-ля, Лавра ближче Кремля».

Окрім Мяча, разом з «Тартаком» на сцену вийшли Mybest Girls Team, які станцювали під ще одну пісню з першого альбому гурту «Ну, пострибай».


«Нарешті я почав виступати, як нормальний пацан, з дівчатами», - Сашко Положинський згадав, що вже 20 років виступав виключно з чоловіками.

«Ви нереально круті», - М’яч був у захопленні від бандерштатівців, які цілим натовпом стрибали під пісню «Хулігани».

Зі слів Сашка Положинського, 18 серпня «Тартак» виступатиме на фестивалі «Західфест», 19 серпня – у місті Ізюм на Харківщині на фестивалі «Дорога на схід», 20 серпня на фестивалі-молодшому браті «Бандерштату» «Княжий», що відбудеться поблизу Володимира-Волинського.

Спільно з арт-директором «Бандерштату», солістом гурту «Фіолет» Сергієм «Колосом» Мартинюком вже традиційно виконали пісню «Не кажучи нікому». Наступну пісню «Лицарський хрест» присвятили усім, хто перебуває на лінії фронту і захищає нас від війни, а насамкінець у відповідь на вигуки фанаток, на біс виконали пісню «Покидьки».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus