USD 39.70 40.10
  • USD 39.70 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Тайфун накрив Філіппіни під час карантину, понад 140 тисяч евакуйованих

15 Травня 2020 12:49
Через тайфун «Вонгфонг» на Філіппінах влада евакуювала понад 140 тисяч людей на тлі пандемії COVID-19.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на видання AFP.

«Шторм обрушився, коли десятки мільйонів філіппінців сховалися вдома через коронавірус, але щонайменше 141 700 осіб змушені були тікати через сильний шторм», – йдеться у повідомленні.

Як зазначається, тайфун, що накрив філіппінський острів Самар, супроводжувався сильним вітром та дощами.

Основною проблемою є те, що велика кількість місць, що зазвичай використовувалася як притулки для постраждалих від штормів, тайфунів та інших складних погодних умов, були перетворені на місця карантину для людей, у яких підозрюють коронавірус.

Крім того, люди повинні тримати соціальну дистанцію.

Влада заявила, що вони організують роботу притулків для евакуйованих, надаватимуть маски людям, які їх не мають, і намагатимуться тримати родини у групі разом.

«Ми повинні носити маски і тримати дистанцію постійно. Їх важко примусити, тому що вони (евакуйовані, – ред.) піддаються стресу. Але ми робимо все можливе», – заявив місцевий офіцер поліції Карліто Абріз.

Як зазначається, центральний регіон, на який обрушився шторм, не є однією з гарячих точок спалаху COVID-19 на Філіппінах, де було зареєстровано 11 876 заражених та 790 загиблих.

За прогнозами, тайфун пронесеться поблизу столиці Маніли пізніше у п’ятницю або на початку суботи.

Спочатку тайфун отримав назву «Амбо». У вівторок увечері, 12 травня, він перетворився з тропічної депресії в тропічний шторм. Тоді ж стихія отримала міжнародну назву «Вонгфонг».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus