USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Те, що роблять медики, – подвиг

16 Червня 2016 15:00
У волинські медзаклади планують привезти європейське медичне устаткування. Наразі формуються переліки того, чого потребує галузь, власне, в області.

Про це стало відомо зі слів вітання голови обласної ради Ігоря Палиці для медпрацівників краю, - інформує прес-служба облради.

"Своїм життєвим покликанням ви обрали благородну справу – порятунок життя. Лікарі, медсестри, санітари, фармацевти – у кожного з вас особлива місія і власна відповідальність за життя та здоров’я людини. Ваша професія почесна і вкрай непроста, адже ви лікуєте не лише тіло, а й зцілюєте душу, даруючи надію на одужання.

Щиро вітаю вас із професійним святом, зичу сили, добра, спокою. Бажаю розуміння і підтримки від рідних, адже робота, якій присвятили життя, почасти ненормована й емоційно виснажлива.

Вдячний усім тим, хто попри непрості умови, в яких нині перебуває медична сфера держави, продовжує професійно й відповідально працювати, щоденно лікуючи і рятуючи", - привітав медиків Ігор Палиця.

Так, цієї неділі своє професійне свято відзначатимуть працівники галузі охорони здоров'я. Напередодні їх привітали представники влади. Ігор Палиця відзначив, що професія медика надзвичайно вагома для суспільства, бо саме від якісної роботи лікарів залежить сучасне і майбутнє розвитку України та українців. Водночас на державному рівні робота медиків оцінюється не достойно, а умови, в яких їм доводиться боротися за здоров'я та життя людей, - далекі до ідеальних.

"Знаю, що ви працюєте на обладнанні, якому більш як 10-15 років. В таких умовах виробите велику справу, це - по суті подвиг. Сьогодні ви закриваєте очі на реформу, яку вам нав'язують та вимагають скоротити робочі місця, аби зробити так, як у Європі. Але при цьому вони забувають, що в Європі профілактика становить 80%, а клінічні випадки - 20%. У нас - все навпаки. Але я впевнений, - у нас з'явиться фінансування і ми якісно ввійдемо в Європу", - зазначив очільник предаствницької влади в області.

Разом з тим, Ігор Палиця поділився з медиками планами обласної влади, аби поліпшити ситуацію, в якій перебуває галузь охорони здоров'я. Так, згадуючи про європейський досвід, то у медичних закладах Європи міняється обладнання раз у 3-5 років. У волинської влади наразі є наміри завести в область якісне медичне устаткування, яке вже замінили у європейських закладах, утім є якіснішим, ніж те, що сьогодні працює в наших лікарнях.

Обласна рада разом з управлінням охорони здоров'я ОДА формує перелік того, що потрібно, - від елементарних фельдшерських сумок, яких не вистачає, до до карет швидкої допомоги, оснащених за сучасними стандартами.

"Сподіваюся, за кілька місяців нам вдасться щось вирвати в капіталістів з того, що їм непотрібне, але не зайве нам. Щось закупимо, а щось - подарують як гуманітарнуї допомогу", - зауважив Ігор Палиця.



Голова облради запевнив медиків, що влада області буде готова прийти на допомогу й в інших питаннях. Він пропонує виробити на Волині ефективну модель співпраці влади та працівників галузі охорони здоров'я, яку з часом могли би запозичити в інших куточках України. "Але на превеликий жаль, ми не можемо впливати на рівень вашої зарплати, бо це рішення - за центральною владою. Сьогодні вона дбає про заробітки керівників "Укрзалізниці", "Укрпошти", нових поліцейських, але не думає про лікарів та вчителів, тобто про тих, хто робить націю сильною", - зазначив Ігор Палиця.

Голова обласної ради подякував усім медикам за роботу та вручив нагороди обласної ради, тим, кого визначили трудові колективи закладів охорони здоров'я.
Слова вітань для винуватців свята звучали і від заступника голови ОДА Світлани Мишковець.



"Ви наділені великим почуттям милосердя, порядності, чуйності до людей. У ваших руках не просто доля людей, а їхнє життя. Даруйте людям добро і вони віддаватимуть вам частику свого серця", - побажала Мишковець. Вона вручала нагороди від виконавчої влади області. Естафету привітань від владців перейняли діячі мистецтва та організували з нагоди свята невеличкий концерт.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
волинянам Показати IP 16 Червня 2016 15:26
мишковець підлягає ЛЮСТРАЦІЇ!!!!!!!!!! ващенюк також пілягає люстрації!!!!!! почав медичну реформу на волині, тепер не знає що робити
Василь Показати IP 16 Червня 2016 15:35
Дивлячись на фото можна зробити висновок що всі подвиги належать керівникам закладів. В іншому згідний.
Бувалий Показати IP 16 Червня 2016 16:28
Зарплата дійсно маленька , але займатися мародерством і здирництвом по відношенню до хворих і немічних людей - це аморально і великий гріх ... Бачу в лікаря з маленькою зарплатою дорога машина ,а в мене з більшою зарплатою такої немає такої і яка тут мораль ..." граб награблене " !
Пацієнт Показати IP 16 Червня 2016 16:28
Адміністратор в спорт клубі-з/ п 6000 грн, лікар- 2000 грн.Слава Україні!
лікар до Пацієнт Показати IP 16 Червня 2016 16:47
лікарю НЕ ПОТРІБНА зарплата! в них один хабар може бути більший за місячну зарплату... хто і коли бачив, щоб медики просили більшу зарплату? хабарі - набагато вигідніші
Хлоп до лікар Показати IP 16 Червня 2016 17:35
На жаль, вони ще й зобов"язані таких "колєг" лікувати((
пацієнт до лікар Показати IP 16 Червня 2016 18:27
Дай Боже, щоб у вас були такі хабарі, як у простого сімейного лікаря на селі, а лікарі просять зарплату більшу, але їх ніхто не чує за наклепами. Погані лікарі - то лікуйтеся в хороших.
Пацієнт Показати IP 16 Червня 2016 16:28
Адміністратор в спорт клубі-з/ п 6000 грн, лікар- 2000 грн.Слава Україні!
Анонім Показати IP 16 Червня 2016 17:06
Ващенюк при кожній владі служить ,куди тільки гроші діває
волиняночка Показати IP 16 Червня 2016 19:07
Ващенюк професіонал ! Низький йому уклін нехай бог береже усю його родину! З святом !!!!!""

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus