USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Телебачення все більше «замовчує», - дані моніторингу

12 Липня 2010 14:43
Матеріалів із порушеннями стандартів інформаційної журналістики та випадків замовчування важливих тем у теленовинах у червні стало втричі більше.

Про це свідчать результати «Моніторингу дотримання журналістських стандартів та підвищення медіаграмотності широкого кола українських громадян», який проводить «Телекритика», - пише «Українська правда» .

Згідно з ним, кількість матеріалів із порушеннями стандартів інформаційної журналістики, що можуть свідчити про замовний характер, а також випадків замовчування суспільно важливих тем у новинах загальнонаціональних каналів у період 31 травня - 26 червня зросла більш ніж у 3 рази в порівнянні з попереднім місяцем.

Якщо у травні вона становила 487, то у червні - 1549 випадків.

Найбільша кількість порушень виявлена у новинах телеканалу «Інтер» - 245. Цьому ж каналу належить «антирекорд» із найбільшої кількості порушень протягом тижня - 85.

На другому місці - ICTV з 236 порушеннями протягом зазначеного періоду. На третьому - Перший національний із 219, а «1+1» посів четверте місце зі 198 підозрілими матеріалами та випадками замовчування важливих тем.

Відносно найкращими є показники 5 каналу (152), СТБ (156) та ТРК «Україна» (159 випадків порушення стандартів інформаційної журналістики).

Таке різке погіршення ситуації експерти моніторингу «Телекритики» пов'язують, передусім, із почастішанням випадків замовчування суспільно важливих тем та подій. Зокрема, протягом тижня 21-26 червня усіма або частиною каналів було замовчано 57 важливих тем.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus