USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Телескопи «Хаббл» і «Джеймс Вебб» обʼєдналися і створили одне з найяскравіших зображень Всесвіту

11 Листопада 2023 00:50
Космічні телескопи «Хаббл» і «Джеймс Вебб» обʼєдналися і показали одне з найяскравіших зображень Всесвіту. На ньому видно скупчення галактик MACS0416.

Про це пише Бабель з посиланням на ESA.

Інфрачервоні спостереження космічного телескопа «Джеймс Вебб» поєднали з даними «Хаббла» про видиме світло. Зазвичай, щоб зробити зображення, найкоротші хвилі світла позначають синім кольором, найдовші – червоним, а проміжні – зеленим. Це допомогло покрити великий ландшафт галактик.

Читати ще: Астрономи виявили найвіддаленішу та найстарішу чорну діру

MACS0416 – це скупчення галактик, розташоване приблизно за 4,3 мільярда світлових років від Землі. Тобто світло від нього, яке ми бачимо зараз, покинуло скупчення незабаром після формування Сонячної системи.

Найблакитніші галактики перебувають доволі близько і часто демонструють інтенсивне зореутворення, що найкраще виявляє «Хаббл». Натомість більш червоні галактики зазвичай віддаленіші або містять велику кількість пилу, що найкраще бачить «Джеймс Вебб». Зображення розкриває безліч деталей, які можна вловити, лише обʼєднавши потужність обох космічних телескопів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus