USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Телевізійники Волині зняли перший фільм із сурдоперекладом

24 Грудня 2013 19:00
Прем’єру нового фільму напередодні Нового року, 29 грудня, підготувала Волинська ОДТРК.

Уперше фільм із сурдоперекладом «Олександр Колодій: мішень чемпіона» про нечуючого відомого спортсмена виготовила Волинська обласна державна телерадіокомпанія. Допомагала групі (автори Дмитро Кузнєцов, Марія Андрушко, редактор Ольга Куліш, оператор Василь Марищук, режисер монтажу Анжела Шабала) Волинська обласна організація товариства глухих. Зокрема, сурдоперекладач Любов Гнідець працювала і під час зйомок фільму, і під час монтажу синхронів нечуючих, а після загального формування роботи здійснила закадровий переклад дикторського тексту.

Герой фільму – майстер спорту України з кульової стрільби Олександр Колодій, який народився у Луцьку і який волею долі не чує від самісінького народження, – доводить, що у будь-якій ситуації у людини є місце для самоствердження. Результатом його напруженої роботи стали світові рекорди. Зокрема, на чемпіонаті Європи у Мюнхені талановитий волинський спортсмен здобув 6 золотих і 3 срібні медалі, був визнаний найкращим спортсменом Європи серед нечуючих. На ХХII літніх Дефлімпійських іграх у Софії Олександр встановив новий світовий рекорд у стрільбі зі швидкісного пістолета, а його дружина – Світлана Яценко стала двократним призером ігор. За досягнення високих спортивних результатів, виявлені мужність, самовідданість та волю до перемоги, піднесення міжнародного авторитету держави Указом Президента України Світлану Яценко нагороджено орденом «За заслуги III ступеня». Олександр Колодій удостоївся ордена «За заслуги II ступеня». Тренери спортсменів: Вікторія Свереда відзначена орденом «Княгині Ольги III ступеня», Заслужений тренер України Олександр Платонов здобув медаль «За працю і звитягу». Спортсмени тренуються у Волинському регіональному центрі фізичної культури і спорту «Інваспорт».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus