USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

«Температура буде вищою, ніж 30 років тому»: метеорологи розповіли, якої зими чекати українцям

19 Листопада 2020 12:43
Глава Укргідрометцентру Микола Кульбіда розповів, що зима 2020/2021 в Україні буде характеризуватися різкими змінами погоди.

Про це він заявив в коментарі ТСН.

«Зима буде з підвищеним температурним режимом відносно норми. До того ж значно підвищеним: температура буде вищою на 2−4 градуси, ніж була 30 років тому. Також – з нестійким сніговим покривом. Похолодання будуть, але короткочасні. Та можуть бути достатньо жорсткими», – зазначив синоптик.

Коментуючи суперечливі прогнози на зиму в Україні, Кульбіда заявив, що це пов’язано з діяльністю приватних метеорологів, яким не можна довіряти.

«Інформація про дуже холодну зиму практично кожного року «гуляє» Європою та Україною. І це пов’язно з діяльністю приватних метеорологів, які дають відповідні коментарі, які зараз є можливість розповсюджувати по всьому світу. Цьому довіряти не можна, тому що ще є метеорологічна наука, яка говорить про інше: треба слідкувати за тенденціями змін клімату. Не можна виключати, що 1 з 10 років буде холоднішим, ніж ті 9. Але це не означає, що це якась катастрофа чи величезна аномалія», – додав він.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus