USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.88

Темпи вакцинації проти кору: на Волині щеплено 42% дітей

12 Жовтня 2023 17:56
Станом на 12 жовтня на Волині проти кору щепили 42% дітей серед тих, хто з тих чи тих причин пропустив вакцинацію проти КПК.

Цього показника наразі недостатньо для формування колективного імунітету, розповіла під час брифінгу начальниця обласного центру контролю та профілактики хвороб Наталія Янко, передає Суспільне.

З її слів, у рамках Національної кампанії з вакцинації проти кору, яка стартувала у липні цього року, на Волині мають щепити дев'ять тисяч дітей віком від двох до 17 років. Найбільше нещеплених – віком від семи років.

Читати ще: «Собаки і коти щеплені, а дитині воно шкодить». Інтерв’ю з директоркою Луцької дитячої поліклініки

«Кір – найзаразніша інфекція у світі. Зараз в Україні є високий ризик виникнення спалаху цієї хвороби», – додала Наталія Янко.

За даними обласного центру контролю та профілактики хвороб, від початку року на Волині зареєстрували три випадки кору. Загалом в Україні – 43.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus