USD 39.55 39.85
  • USD 39.55 39.85
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Теплотраса одного з районів Луцька під загрозою через новобудову?

24 Жовтня 2008 16:52
У Луцьку через зведення нового елітного будинку під загрозою опинилася вся теплотраса району МКБ. Також це може призвести до розвалу прилеглих будинків №107 та 109 на вулиці Володимирській у місті Луцьку, – повідомляє 24 жовтня репортер «Волинських Новин».
Як розповіла Катерина Смолка, будинок за номером 109, у якому вона мешкає, був збудований у 1986 на землі, що належить Заборольській сільраді. Однак Луцькою міською радою було укладено договір оренди на 49 років. Згідно з вимогами цієї оренди, прибудинкова територія становить 464 метри квадратні асфальтованої площі та 140 метрів квадратних газону. За утримання цієї землі, за словами пані Смолки, платять мешканці цього будинку.
Однак, як розповіла Катерина Смолка, минулого року приватне підприємство «Олеся» встановило кілки за 5 метрів від будинку №109. Мешканців обурив той факт, що ніхто з ними не узгоджував це будівництво, тому вони відразу позбулися цих кілків. Окрім того, ще при будівництві будинку за ним міською владою були встановлені сушки для одягу та облаштовані місця, де гралися малі діти.
У дворі будинків № 107, 109 та 113 розміщена кінцева теплотраса, а щоб здійснювати будівництво, техніку треба провозити через прохід між цими будинками. «Ще при будівництві цих житлових будинків жодного разу не робили благоустрою, оскільки боялися, що важка техніка може пошкодити теплотрасу», – обурюється пані Смолка.
Однак сьогодні ПП «Олеся» отримало всі дозволи на використання цього проходу навіть від утримувачів цих теплових мереж. Також проблема полягає у тому, що прилеглі будинки побудовані на насипному грунті. Тому фундамент є досить нестійким. А для будівництва нового елітного будинку планується розкопати 10 метрів насипу. «Та 109-й будинок наразі перебуває в аварійному стані, а роботи з будівництва можуть призвести до його руйнування», – стверджує скаржниця.
Сьогодні на 10.00 на Володимирську, 109 було запрошено Луцького районного архітектора Віктора Велка, який дав дозвіл на це будівництво, та голову Заборольської сільради, аби все з’ясувати. Однак упродовж години ніхто із запрошених не прибув. Наразі готується звернення до голови Волинської ОДА Миколи Романюка, Луцького міського голови Богдана Шиби та луцького прокурора Олексія Решетника. Зібрано більш ніж 60 підписів жителів будинків №107 109 та 113.
Довідково:
Зведення  нового елітного будинку проводить фірма «Луцькагробуд» на замовлення ПП «Олеся » за кошти майбутніх мешканців. Новобудова розрахована на 48 квартир.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus