USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Теракт ІДІЛ в Пакистані: 70 загиблих, сотні поранених

16 Лютого 2017 23:29
У нападі бомбіста-смертника на суфійську святиню в південній пакистанській провінції Сінд загинули щонайменше 70 людей.

Про це повідомляє ВВС.

Нападник підірвався посеред вірних у храмі суфійського святого Лала Шахбаза Каландара в місті Сехван.

Прем'єр-міністр Пакистану Наваз Шариф засудив напад, відповідальність за який взяло на себе угрупування "Ісламська держава".

Цього тижня в Пакистані сталися кілька нападів, які зруйнували відносне затишшя останнього часу. Святиня була вщерть заповнена вірними, бо четвер тут вважається священним днем.

Як повідомив ВВС чільний представник пакистанської поліції, щонайменше 250 людей потрапили до лікарень з пораненнями. Пан Шариф пообіцяв покарати бойовиків, які організували напад на храм.

"Минулі кілька днів були дуже важкими, і я співчуваю жертвам, - сказано в заяві прем'єр-міністра. - Однак ми не можемо дозволити таким подіям нас розділити чи залякати. Ми повинні стати разом в боротьбі за ідентичність Пакистану і за загальнолюдські цінності".

У Пакистані століттями практикують суфізм. Більшість радикально налаштованих сунітів ставляться до суфізму, як і до шиїтської течії Ісламу, - з погордою.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus