USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Теракти в Туреччині: 153 постраждалих, 2 загиблих

5 Червня 2015 23:54
Два вибухи, які кваліфікували як теракти, прогриміли ввечері 5 червня під час мітингу прокурдської народно-демократичної партії в турецькому місті Діярбакир. Про це пишуть РИА Новости.

Так, у результаті терактів постраждали 153, ще дві людини, в тому числі 16-річний підліток, загинули.

«Подвійний теракт на мітингу прокурдської Народно-демократичної партії (НДП) в турецькому Діярбакирі є провокацією зовнішніх сил, спрямованою на зрив запланованих на 7 червня парламентських виборів у Туреччині», – заявив глава відділення правлячої Партії справедливості і розвитку в Діярбакирі Мухаммед Акар.

Зазначимо, що сьогодні ввечері перед початком мітингу НДП в Діярбакирі прогриміли два вибухи, які, за попередньою версією, були кваліфіковані як теракти. За даними міського департаменту охорони здоров'я, загинули два учасника мітингу, в тому числі 16-річний підліток. 153 людини були поранені, з них 25 перебувають у критичному стані.

«Немає жодного сумніву, що це провокація зовнішніх сил. Вона вигідна лише тим, хто хоче зірвати вибори і втягнути Туреччину у безодню хаосу. Мета провокаторів — зіштовхнути між собою турків і курдів. Однак зараз масових заворушень у місті немає. У деяких районах міста проходять стихійні акції протесту, але поки вони не виходять за рамки закону», — сказав Акар.

Він висловив сподівання, що владі вдасться утримати ситуацію під контролем, хоча з урахуванням великого числа поранених, частина з яких знаходяться у важкому стані, подальший розвиток подій у місті передбачити складно.

«Представники всіх політичних сил закликають зберігати спокій і не піддаватися на цю провокацію. Я говорив зі своїми колегами з інших партій. Всі обурені і шоковані подією. Цей загальний осуд дає надію, що жителі Діярбакира не піддадуться на цю провокацію, і її організатори не досягнуть своїх цілей», — додав співрозмовник.

Нагадаємо, що 7 червня у Туреччині відбудуться парламентські вибори. Близько 56 мільйонів громадян Туреччини зможуть взяти в них участь. Вони обиратимуть з 20 партій, що претендують на місця в парламенті.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Анонім Показати IP 6 Червня 2015 12:34
Учитывая то, что амеры спонсируют Игил, сразу же становится понятно, кто именно стоит за этим террористическим актом.
коля до Анонім Показати IP 6 Червня 2015 15:45
ти не те що капітан, скоріше генерал очевидність. да да світовий заговор, масони, амери і все таке, в точку.
Анонім до коля Показати IP 6 Червня 2015 17:35
Да будет тебе известно, что Игил сейчас используется против Багдада и Дамаска. Следует ли тебе объяснять, кто с этими странами борется? Но получится точно также, как и с Германией 30 - х годов.
Анонім до коля Показати IP 6 Червня 2015 20:24
По поводу амеров - Посмотри мировую динамику роста продажи нефти и газа за национальные валюты, вспомни, что такое нефтедоллар, и поймешь, почему амеров бесит Россия.
Онаним до Анонім Показати IP 6 Червня 2015 16:49
коментар було видалено

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus