USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.90

Терапія антитілами на 80% зменшує тяжкий перебіг «ковіду», – лікарі

25 Листопада 2021 16:58
Терапія антитілами може на 80% зменшити важкий перебіг коронавірусного захворювання.

Про це повідомляє ORF з посиланням на результати застосування відповідної терапії у клініці Мюнхена, передає Укрінформ.

«В університетській клініці Мюнхена використовується терапія антитілами, яка зменшує кількість тяжких перебігів COVID-19 на 80%. Ця «пасивна вакцинація» була схвалена Європейським агентством з лікарських засобів (ЕМА) два тижні тому і зараз широко застосовується», – йдеться у повідомленні.

Як заявили в мюнхенській клініці, терапія антитілами захищає, передусім, хронічно хворих людей, організм яких не реагує адекватно на активну вакцинацію. Вона передбачає застосування вироблених у лабораторії високоспеціалізованих антитіл, які використовуються як «пасивна вакцинація» і можуть інактивувати вірус SARS-CoV-2.

Зазначається, що антитіла запобігають проникненню вірусу в клітини людини і таким чином зупиняють розмноження вірусу. Водночас важливо, щоб антитіла були введені протягом перших семи днів після появи симптомів, інакше вони не зможуть повністю розкрити свій потенціал.

Станом на ранок 25 листопада у світі зафіксували понад 259,7 млн випадків зараження коронавірусом. Захворювання вже забрало життя майже 5,2 млн осіб.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus