USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Термінал на Луцькому аеропорті почнуть будувати наступного року

18 Травня 2009 11:04
Під час візиту на Волинь віце-прем’єр Іван Васюник відвідав Луцький військовий аеродром, на базі якого (відповідно до плану стратегічного розвитку, затвердженого Інститутом цивільної авіації «Украеропорт»)має споруджуватися сучасний вантажно-пасажирський аеропорт. Разом із головою ОДА Миколою Романюком та його заступником Василем Байцимом Іван Васюник оглянув об’єкт, - повідомили «Волинським Новинам» у прес-службі губернатора.
 
Микола Романюк розповів віце-прем’єру про стан підготовки ВАТ «Луцьке авіапідприємство» до чемпіонату ЄВРО-2012 згідно з пооб’єктним планом-графіком підготовки транспортної інфраструктури до проведення в Україні  фінальної частини чемпіонату, узгодженим з УЄФА.
 
У свою чергу Іван Васюник запевнив, що відповідно до нового доручення КМУ, Луцький аеропорт визнано резервним для Львівського під час проведення чемпіонату Європи з футболу в 2012 році. Тому заплановано підписання відповідної угоди між Луцьким та Львівським аеропортами.
 
Крім того, Микола Романюк  порушив питання будівництва тимчасового вантажно-пасажирського терміналу для обслуговування пасажиропотоків уже в 2010 році. Сертифікувавши його, можна буде приймати літаки цивільної авіації на аеродромі «Луцьк».
 
Довідково:
 
Луцький аеропорт включений до Державної цільової програми підготовки та проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи з футболу у 2012 році  як резервний для аеропорту «Львів», відповідно до спільного наказу Міністерства оборони України і Державної служби України з нагляду за забезпеченням безпеки авіації військовий аеродром «Луцьк» визначений як аеродром спільного використання  військовою та цивільною авіацією.
 
На цей час розроблений Генплан розвитку аеропорту, отримано дозвіл на складання проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки площею 20 га, яка межує територією військового аеродрому і де розбудовуватиметься інфраструктура аеропорту, готується пакет документів щодо сертифікації аеродрому. Прийнято рішення обласної ради про фінансування сертифікації аеродрому.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 18 Травня 2009 12:23
А резервну дорогу, вони теж запланували? Кому потрібний той аеропорт без доріг?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus