USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.10
  • PLN 9.76 9.92

Тестують сучасні станції: росіяни почали військові маневри на кордоні з Польщею

14 Березня 2023 08:55
Російська армія проводить радіолокаційні навчання в Калінінградській області, РФ. Для спостереження за небом солдати Путіна використовують потужні радіолокаційні станції «Гамма» і «Небо». Радіус дії другого – півтисячі кілометрів.

Про це повідомляє пресслужба Міноборони РФ, передає ТСН.

«У Калінінградській області триває тактичне навчання за участю підрозділів полку ППО Балтійського флоту, оснащених сучасними радіолокаційними станціями «Небо» і «Гамма» , – повідомив російський підполковник Сергій Зибінський, речник Західного військового округу.

Як додають російські військові, в межах маневрів солдати повинні будуть підготувати радіолокаційні станції та належним чином замаскувати бойові позиції. Після оголошення бойової тривоги їх завданням буде виявлення в небі іноземних літаків, визначення їхньої національності та передавання отриманої бойової інформації на вищі командні пункти. Вони будуть озброєні зенітно-ракетними комплексами С-400.

Зазначається, радіолокаційні станції зможуть контролювати повітряний простір на відстані в кілька сотень кілометрів. Інформація про повітряну обстановку від усіх підрозділів радіолокації миттєво надходить на пункти управління.

У навчаннях беруть участь близько 100 військовослужбовців та близько 30 одиниць озброєння та спецтехніки. У РФ переконують, що навчання має плановий характер.

«Небо» наразі є одним з найпотужніших російських переносних радарів. Його радіус дії сягає 500 км. Розташований у Калінінградській області, завдяки йому намагаються «підглянути» за небом над 7 країнами Білорусі, Естонії, Литві, Латвії, Німеччини, Польщі та Швеції.

Калінінградська область наразі є найбільш мілітаризованою територією Російської Федерації. Також в області є чотири військові аеропорти.

Нагадаємо, Росія планує провести військові навчання з Монголією та Лаосом. У межах навчань будуть відпрацьовуватись застосування різних тактичних прийомів сучасного бою. Крім того, армійці будуть вчитися ліквідовувати «умовні незаконні збройні формування».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus