USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Тіла двох загиблих героїв привезли до Луцька

11 Серпня 2018 12:11
Відразу двох загиблих волинських бійців, лучанина Андрія Єлістратова та уродженця села Видерта Камінь-Каширського району Сергія Цепуха, зустріли 11 серпня біля Цуманського перехрестя близько 11.25.

Зустрічати Героїв вирушили волонтери «Автомайдану», центру «Серце патріота», формування «Варта громади», члени Спілки воїнів АТО Волині, а також друзі та близькі загиблих.

Оскільки час прибуття тіл бійців до кінця не був остаточно відомий, волонтери приїхали до Цуманського перехрестя завчасу. Вони обговорили складну ситуацію на сході. Окрім того, нарікали на те, що українська сторона відводить озброєння з гарячих точок, у зв’язку з чим у випадку нападу сепаратистів нашим військовослужбовцям не буде як оборонятися.

Водночас прозвучало переконання, що снайпери убивають українських військових заради статистики, йдеться, зокрема, про звичайний солдатів, добровольців, а не військових із високими званнями, яких відслідковувати легше.

Засновник волонтерського центру «Серце патріота» Сергій Балицький пригадав, що місцем, де 8 серпня в машину з українськими військовими влучила протитанкова ракета, вони не один раз проїжджали на своєму яскраво-жовтому бусі з піднятими прапорами. А згаданий автомобіль - один із трьох, які волонтери передали для розвідки 14-й ОМБ цього року в період з травня до липня. Усі машини вдалося доставити в зону АТО силами громад, зокрема небайдужих, які нерідко власноруч ремонтували транспорті засоби.

До Цуманського посту автомобіль із загиблими прибув від Рівненського кільця. Опісля траурна колона з автівками волонтерів попрямувала до Луцька, в місті машини проїхали вулицями Рівненською та проспектом Волі. На Театральному майдані тіла Андрія Єлістратова та Сергія Цепуха зустріли близько 12.20.

Панахида та прощання з загиблим Андрієм Єлістратовим відбудеться у верхньому храмі Свято-Троїцького кафедрального собору. Натомість, на прохання родини Сергія Цепуха, кортеж із його тілом вирушить у напрямку Камінь-Каширського. Андрія Єлістратова поховають на міському кладовищі в селі Гаразджа на Алеї почесних поховань.

26-річний військовослужбовець із Луцька, старший розвідник 14-ї ОМБ Андрій Єлістратов загинув на Луганщині, поблизу Попасної, у автомобілі, який із Волині привезли волонтери. 8 серпня в авто з протитанкової ракети влучили сепаратисти, в результаті чого юнак отримав травми не сумісні з життям.

Солдат 28-ї ОМБ Сергій Цепух із Видертої Камінь-Каширського району загинув від кулі снайпера вночі 10 серпня поблизу Мар'їнки. Боєць чергував на спостережному пункті. Куля потрапила йому в обличчя.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Мама Показати IP 11 Серпня 2018 13:01
Матері, дружини, бабусі не пускайте своїх чоловіків на війну.Ну невже потрібна нам та Європа , такою ціною життів , сиріт , вдови них сліз. ?!Дуже боляче , зо гинуть молоді хлопці, за таких жидів при владі,за призидентв, який дозволяє собі відпочивати в Іспанії , коли Україна чорна від війни.
папа до Мама Показати IP 11 Серпня 2018 20:12
якщо не пускати синів на війну то ти мамка станеш масковською підстілкою - хоча для мене ти ще гігша
Андрій до Мама Показати IP 12 Серпня 2018 00:48
Ви своїм курячим мозком, не можете зрозуміти, якби не ці хлопці, то ви вже давно працювали би на шахті, десь на росії. Хоча, аналізуючи ваш висер, ви скоріше були би підстилкою якомусь якуту чи удмурту! Причому тут європа, якщо не європейці спонсорують цю війну, а свині росіянські, взагалі не зрозуміло. П.С. І орфографію хоч трошки підтяніть...
Віктор Показати IP 11 Серпня 2018 14:58
Всі на бандерштат!!! Не пускайте на війну!! Нехай інші гинуть, а ми пофестивалемо! Який кончений люд у нас!!!
До мами Показати IP 11 Серпня 2018 21:24
А де ше можна мати атошні пільги, атошні квартири, атошні пенсії (тіпа конт),атошні курорти, атошні автомобілі,атошні шпиталі. Довідома у 14 бригаді до тисячі військовослужбовців-жінок і всі атошні (учасники безучастія) вкінцікінці це БРЕНД
Я Показати IP 12 Серпня 2018 00:49
Дуже вже мені цікаво хто лайкає цей брєд!!! Ще й в таких кількостях.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus