USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Артем мріяв про вільну країну: загиблому воїну з Волині просять надати звання Героя України

28 Липня 2023 08:09
Рідні загиблого на війні Героя Артема Колядюка просять надати йому звання Героя України (посмертно). Військовий з Каменя-Каширського загинув під час виконання бойового завдання у Запорізькій області.

Відповідну петицію на сайті Президента України 20 липня зареєструвала дівчина Артема Юлія Приймак.

«Шановний пане Президенте! Просимо Вас розглянути петицію про присвоєння почесного звання Героя України (посмертно) військовослужбовцю Збройних сил України Колядюку Артему Івановичу, бійцю 118-окремої механізованої бригади третього батальйону військової частини А4712, який загинув виконуючи бойове завдання у селі Пʼятихатки, Василівського району Запорізької області 13 липня 2023 року.

Колядюк Артем народився 03.12.1992 у м.Камені-Каширському Волинської області. З 25 лютого 2022 року Артем добровільно не роздумуючи пішов до лав ЗСУ. Спочатку знаходився у складі 50-го окремого стрілецького батальйону, через деякий час ніс службу на Житомирщіні, у складі 115-ї бригади. Від січня 2023 року поповнив ряди новоствореної 118-ї окремої механізованої бригади. Проходив навчання за участі країн НАТО у Румунії, де освоїв професію аеророзвідника.

Його побратими зазначили, що таких як він, називають «золотою елітою армії», адже його вміння допомогли виявити піхотинцям та артилеристам ворожу ціль, натомість Артем, на превелике горе, не вберігся. Він був справжнім патріотом, вірним побратимом, людиною слова, зразком незламності та вірності своїй країні.

Артем мріяв про вільну, незалежну Україну, будував плани на майбутнє, але їм не судилося здійснитися, бо поклав своє молоде життя (загинув у віці 30-ти років) за незалежність та свободу нашої деражави! За період своєї служби у ЗСУ завжди проявляв ініціативу, допомагав всім та кожному, хто щось потребував.

Артем пішов захищати своїх рідних, близьких, свою землю, свою державу, він віддав своє життя захищаючи право всіх українців на безпечне життя, заради перемоги України.

Колядюк Артем Іванович справжній Герой та заслуговує на присвоєння почесного звання Героя України (посмертно)», – йдеться в тексті петиції.

Для розгляду петиції необхідно зібрати 25 тисяч підписів. Підтримати її можна за покликанням.

Юлія Приймак на сторінці у Facebook поділилася, що цього року мало б виповнитися 4 роки з моменту початку її стосунків з Артемом.

«Півтора роки з чотирьох ми провели на відстані, бо Артем у перший же день повномасштабного вторгнення пішов добровільно, не роздумуючи, захищати свою країну. Навіть на відстані він був моєю опорою, підтримкою, другом, коханим, членом моєї сімʼї. Я не уявляю свого життя без нього, не можу навіть зараз зрозуміти, що він загинув, хоч на власні очі бачила, як його поховали. Мені здається це неможливим, бо він є і буде частиною мене.

Я так тебе кохаю. Хочу прокинутись і прочитати його повідомлення. Але його немає і більше не буде. Артем був хорошим, чесним і добрим, кожен, хто знав його, підтвердить мої слова. Він доповнював мене і я ставала кращою версією себе біля нього, була щаслива.

Клята війна забрала його і моє життя.

Все що я можу зараз зробити це просити у Вас всіх не бути байдужими і підтримати петицію про присвоєння Героя України Артему. Він заслуговує на це!» – пише Юлія.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus