USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Тлумак повернувся, але «Волинь» не повернулася в ТОП-3: «хрестоносці» програли «Інгульцю». Фоторепортаж

12 Липня 2020 09:00
«Волинь» та «Інгулець» - два претенденти на підвищення у класі, які у 23 турі повинні були зіграти між собою.

Якщо лучани в минулому турі зуміли врятувати нічию з «Кременем», то команда з селища Петрове перемогла «Авангард» і завдяки цьому вийшла на друге місце, «Волинь» же розташовувалася на п’ятій позиції, відстаючи на два очки.

Фактично в кожному матеріалі про останні ігри «Волині» використовується штамп «матч за шість очок», гра з «Інгульцем» не була винятком. Протистояння обіцяло бути гарячим не лише через те, що команди претендують на «вишку», а й тому, що в складі «Інгульця» грають колишні «волиняни» Володимир Коробка, Богдан Шуст, Младен Бартулович та Артем Щедрий.

Також через більше, ніж п’ять років, на луцький «Авангард» повертався… Дмитро Кутаков. Чимало вболівальників пам’ятають легендарний забіг цього арбітра, коли ультрас не витримали його арбітражу в одну сторону на користь «Металіста» та вибігли на поле.
Андрій Тлумак нарешті повернувся на тренерський місток та спостерігав за розминкою своєї команди перед матчем. Тим часом ультрас поряд з традиційним банером вивісили гасло «Тільки перемога», яка, до слова, була вкрай потрібна в контексті боротьби за УПЛ.
Здавалося б, повернення Андрія Богдановича підбадьорить футболістів, але з самого початку матчу щось пішло не так.

Фотографи не встигли зайняти позиції для зйомки, вболівальники не налаштувалися на перегляд гри, коментатори ще не назвали стартові склади команд, а «Волинь» вже пропустила. На 1 хвилині гості розігнали класну атаку, під час якої Запорожець навісив в центр карного майданчика «хрестоносців», де найкращий бомбардир першої ліги Ніка Сітчінава через себе по-бразильськи вколотив м’яч в сітку воріт Літовченка.
З першої хвилини поступалася не лише «Волинь» - Денис Кожанов тепер програвав Сітчінаві заочне бомбардирське протистояння, адже перед цим туром у них було 14 та 15 забитих голів відповідно. Втім, саме завдяки Кожанову «Волині» вдалося створити першу небезпеку біля воріт петрівців: він двічі поспіль прострілював у карний майданчик, але жоден з прострілів ударом не закінчився.
Загалом стартові хвилини проходили за домінування «Інгульця», «Волинь» же почала оговтуватися ближче до 20 хвилини. «Хрестоносці» намагалися доставити м’яч до карного майданчика гостей, але або ці спроби нейтралізовували захисники, або ж Шуст забирав м’яч до рук. Також після розіграшу кутового пробивав Сімінін – вище воріт. Здалеку бив і Цюпа – далеко не найгірший варіант при таких погодніх умовах, але удар заблокували захисники.
Натомість «Інгулець» мав шанс подвоїти рахунок, але нападник петрівців головою пробив вище воріт з вигідної позиції.

Відзначимо, що вже в першому таймі «хрестоносці» провели вимушену заміну замість травмованого Ульянова в центр захисту вийшов Приндета. Тож, маючи у першому таймі лише напівмоменти, вони не зуміли зрівняти рахунок.

Очевидно, в роздягальні волинян відбулася серйозна розмова, бо вони вийшли на поле раніше закінчення перерви і змушені були чекати арбітрів та футболістів «Інгульця».

Вже на старті другої половини зустрічі одним з найактивнішим виглядав Хагназарі – іранець обіграв на фланзі захисника, увійшов до штрафної та впав. Кутаков не повірив в акторську гру легіонера «Волині» і замість призначення одинадцятиметрового продемонстрував йому жовту картку.
Тренерський штаб «Волині» вирішив підсилити напад, випустивши на поле номінального центрфорварда Станіслава Куліша, який відновився після травми. Поле покинув Климець, а на правий фланг півзахисту перейшов Волошинович. Після виходу Куліша «Волинь» почала більше грати верхом, сподіваючись на виграну ним боротьбу та скидки на партнерів. До того ж, і сам Куліш мав момент, але з гострого кута не зумів влучити у кут воріт Шуста.
Також небезпечний момент мав і Приндета, який головою пробив вище воріт, зіткнувшись при цьому з воротарем.
А на 71 хвилині Кутакову ледь знову не довелося бігти смарагдовим полем «Авангарду». Арбітр продемонстрував другу жовту Хагназарі прямісінько на очах лави запасних «Волині», після чого виникла суперечка. Особливо з рішенням Кутакова не погоджувався запасний воротар Віталій Неділько, тож і він був вилучений. Все ж ситуацію вдалося заспокоїти і гра продовжилася.
За 10 хвилин склади урівнялися – другу жовту отримав Коробка. Час невпинно спливав, «хрестоносці» почали бомбардувати штрафну «Інгульця» навісами, але захисник щоразу виносили м’яч. У додатковий час «Волинь» могла врятуватися, але м’яч після удару головою Валерія Сада розминувся зі стійкою.
Після фінального свистка, який сповістив про поразку, «хрестоносці» пішли дякувати ультрас, які підтримували команду увесь матч за межами стадіону, а наприкінці влаштували фаєр-шоу.
Незважаючи на поразку, лучани залишилися на п’ятому місці та відстають від ТОП-3 на два очки. Здавалося б, ситуація складна, але не критична. Волинянам потрібно швидше віднайти свою гру, аби в підсумку отримати одну з трьох перепусток у Прем’єр-лігу. Сподіваємося, що повернення Андрій Тлумака на тренерський місток цьому посприяє.

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ

Фото автора
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Кварц Показати IP 12 Липня 2020 11:06
Розженіть цю команду. Не соромте Волинську область та місто Луцьк. Показують дворовий футбол. Матчі продані
Пилип Орлик Показати IP 12 Липня 2020 12:55
Молодці, так тримати і надалі!!! З наступного сезону 2020/21 років коли будете грати знову в Першій Лізі то вже не розказуйте всім які у вас амбіційні плани, що ФК "Волинь" ну дуже мотивована команда і має всі шанси вийти до Прем"єр Ліги. То тоді може, без всякого на то шльопання язиком, точно може вийдете до вищого дивізіону.
Остап Вакарчук Показати IP 12 Липня 2020 14:40
З такою грою, яку зараз показують гравці ФК "Волинь" вони не тільки не візьмуть путівку до Прем"єр Ліги, вони у наступних турах програють і ФК "Балкани" і ФК "Мелаліст" і ФК "Агробізнес" і ФК "Металург".
Євробидло Показати IP 13 Липня 2020 09:35
Андрій Тлумак - якщо Ви читаєте цей коментар - то дайте відповідь - де комбінаційний футбол? Де швидкісна гра? Чому не проходять комбінації в 3 і більше дотиків? Чому ніхто не йде в обіграш 1 в 1? Чому така низька реалізація моментів? Чому моменти даються так важко???? Де персональна швидкість гравців? Чому в старті грає Михалик із явно зайвою вагою?
футболер Показати IP 13 Липня 2020 20:07
Волинь вже може розпрощатись з мрією повернення у елиту! Втрати за втратами і все нижче і нижче у таблиці, шансів все меньше :(
Олександр Показати IP 13 Липня 2020 23:45
Я думаю, пане Тлумаку, вам давно пора у Львів... Дуже дивує той народ, який питає. де гра, яка була півроку тому. Гри при Тлумаку НЕМА. Так, часто був результат, але якісної, надійної гри, яка захоплює - нема й не було ніколи при Тлумаку. Купа вимучених перемог й нічий з пенальті наостанніх хвилинах, бездарна, часто відбійна гра на виїзді. Суцільні нерви ледь не в кожній грі, жахливий захист, постійні картки. Дивний народ у складі типу Цюпи, який партачить у кожній грі, досить слабкі воротарі. Гра без креативу. Це перша ліга, на секунду, не вища.
Павлик Морозов Показати IP 14 Липня 2020 09:38
Навіть якщо ФК "Волинь", якимсь чудом у цьому році попаде в Прем"єр Лігу, то з таким складом гравців та такою безтолковою грою через рік знову повернеться до Першої Ліги. Сенс інвесторам витрачати гроші на бездарних тренерів і футболістів. Будь-яка реформа в команді – це перш за все результат.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus