USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Томенко каже, що ректори ненавидять Табачника

17 Січня 2011 17:32
Віце-спікеру Верховної Ради України Миколі Томенку більшість українських вузів відмовляє у співпраці. Політик каже, що освітяни просто бояться свого «антиукраїнського» міністра Дмитра Табачника.

Про це Томенко заявив у понеділок, 17 січня, під час прес-конференції в Луцьку.

Опозиційний політик та громадський діяч розповів, що нині йому вкрай важко домовитись про зустрічі зі студентами в українських вишах – близько 90% не хочуть бачити Томенка у своїх стінах.

Томенко стверджує, що керівництво вузів не ризикує приймати його навіть тоді, коли той «презентуватиме книги про любов» і не говоритиме про політику.

Томенко переконаний, що керівництво вишів просто боїться, аби про такі візити не дізнались у Міносвіти.

«Я на ці два тижні планував поїздки. 90% вузів мені відмовили. Сказали, що це небезпечно для їхньої кар’єри. Якщо міністр і його заступники дізнаються, що сам Томенко приїхав і презентує свою книжку у вузі… Якщо ти був в університеті, нас чекають проблеми. Тому вже в університет заїхати не можна. Треба на стороні зустрічатися», – каже політик.

Попри це, Томенко впевнений, що насправді більшість ректорів українських університетів ненавидять міністра освіти, науки, молоді, спорту та туризму Дмитра Табачника.

Томенко тут же дорікнув міністру, що той скорочує держзамовлення у вітчизняних вишах наперекір передвиборчій обіцянці тоді ще кандидата в президенти Віктора Януковича, у якій йшлося про 75% державних місць у вузах. Віце-спікер вважає, що такі реформи вдарять насамперед по сільській молоді.

«Ректори ненавидять Міністерство освіти і самого міністра, але бояться про це сказати… Своїми ж законами Табачник може зробити Україну без освіти», – висловився Томенко.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
1 Показати IP 18 Січня 2011 00:35
В ізраїлі добиваються 100 проц вищої освіти, ну а Табачнику розумні українці ну ніяк не потрібні.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus