USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

Топ-15 химерних будівель. ФОТО

8 Листопада 2012 15:02
Американське видання Time Magazine опублікувало добірку несхожих на будинки споруд.

Про це інформує «Українська правда. Життя».

Башта Рюгьон в Пхеньяні, Північна Корея

Башту Рюгьон, що знаходиться в столиці Північної Кореї, Пхеньяні, планують відкрити у середині 2013-го року. 105-поверхова будівля стане найвищим на планеті готелем, її ж обриси нагадують чи то міжгалактичний корабель, чи то балістичну ракету.

«Цей готель-монстр у вигляді піраміди монополізує увесь бізнес у місті», - переконаний президент мережі Kempinski Hotel Рето Віттвер, чий готель розміститься у вежі.

Планетарій імені Індіри Ганді в Лакхнау, Індія

Планетарій імені Індіри Ганді відкрили у 2003-році в індійському місті Лакхнау. Будівля, у вигляді кулі діаметром 21 метр, нагадує Сатурн. Подібною із цією планетою споруду роблять ще розміщені навколо неї кільця різних відтінків коричневого, помаранчевого та жовтого кольорів. Щоправда, Сатурн має їх 7, а планетарій – лише 5.

Національна рада з розвитку рибальства в Хайдарабаді, Індія

Споруда, в якій розмістилася Національна рада з розвитку рибальства Індії, зведена, відповідно, у формі гігантської сріблястої рибини. У темну пору доби її підсвітлюють таким чином, що здається, ніби вона пливе містом.

Будинок-слон у Бангкоці, Таїланд

Не обов’язково знати тайську, щоби здогадатися, що Chang – таку назву має 32-поверхова будівля, що знаходиться в діловому районі Бангкока – означає «слон». Її відкрили в 1997-му році. У двох вежах споруди розмістили офіси, а в третій – апартаменти. Окрім того, на верхніх поверхах усіх веж знаходяться розкішні пентхауси.

Центральний офіс компанії Aldar Properties в Абу-Дабі, ОАЕ

Штаб-квартира будівельної компанії Aldar Properties в Абу-Дабі, ОАЕ зовні нагадує велетенську монетку. Окрім офісів, в будівлі розмістилися дві кав’ярні, приміщення для молитов та спортивні зали – чоловіча та жіноча.

Офіс компанії Longaberger Basket в Ньюарк, Огайо, США

Головний офіс Longaberger Basket знаходиться в американському штаті Огайо. Оскільки один із найвідоміших продуктів компанії, яка випускає товари для дому, є дерев’яні кошики, її засновникові, Дейвові Лонгабергеру, спало на думку «поселити» в ньому своїх співробітників. Щоправда, будівлю зробили не з дерева, а з міцної сталі.

Готель Tianzi в провінції Хебей, Китай

Гості готелю Тіанзі, що в китайській провінції Хебей, можуть почувати себе під захистом ласкавих богів – Фу, Лу та Шоу, які за міфами, можуть подарувати людині щастя, процвітання та довголіття. Те, що може здатися персиком у руці білобородого бога – насправді номер люкс.

Готель увійшов до Книги рекордів Гіннеса як найбільша в світі будівля-скульптура.

Національна бібліотека в Мінську, Білорусь

Будівля Національної бібліотеки Білорусі, оздоблена скляними панелями, зовні нагадує гігантську обручку з діамантом. У темну пору доби може здатися, що цей храм знань знаходиться у Лас-Вегасі, адже його підсвічують 4646 світлодіодами, які змінюють колір.

Полум’яні вежі в Баку, Азербайджан

Полум’яні вежі (Od Qalalar) – найвищі будівлі Азербайджану – знаходяться у Баку. Кожна з них – 190 метрів заввишки. У баштах розміщені офіси, торгівельний центр та готель «Fairmont».

Храм лотоса в Нью-Делі, Індія

Автор будівлі Храму лотоса в Нью-Делі – канадець Фаріборз Сахба. «Квітку» з 27 мармуровими пелюстками оточують 9 ставочків. Як записано в Книзі рекордів Гіннеса, цей храм є найбільш відвідуваною релігійною спорудою в світі.

Хмарочоси Cross # Towers у Сеулі, Південна Корея

Це диво планують звести у столиці Південної Кореї Сеулі. Архітектори датської компанії Bjarke Ingels Group створили проект хмарочосів Cross Towers, які будуть з’єднані між собою мостами на висоті 70 та 140 метрів таким чином, що справді нагадуватимуть значок «#». А на дахах будівель облаштують садочки.

Будівля Fang Yuan у Шеньяні, Китай

Архітектор C.Y. Lee, автор одного з найбільших хмарочосів світу – Тайбей 101 – створив і один із найпотворніших – 25-поверховий Fang Yuan, який знаходиться в китайському місті Шеньян. За задумом автора, офісна будівля мала нагадувати старовинну китайську монету, але вийшла доволі незграбною.

Музей Гуггенхайма в Більбао, Іспанія

Музей Гуггенхайма в Більбао, що в Іспанії, порівнювали і з кораблем, і з метеоритом, і з зорельотом, який прибув із Альфа Центавра, і в велетенським суфле, і навіть із шматком металевої цвітної капусти.

Що б там не казали, науковці та критики вважають будівлю Френка Гері однією із найважливіших та найвпливовіших споруд сьогодення.

Музей музики Experience Music Project у Сіетлі, Вашингтон, США

Музей музики Experience Music Project, розташований у американському місті Сіетл, став менш успішним творінням Гері. Вид алюмінієво-сталевих вигинів дещо зіпсувала ідея пофарбувати їх у фіолетовий, червоний та блакитний кольори. За словами критиків, те, що вийшло в результаті, нагадує операцію на відкритому серці.

Водний центр у Лондоні, Великобританія

Будівництво лондонського водного центру приурочили до Олімпіади 2012-го. А коштувало це 430 мільйонів доларів. Зовні він нагадує кита, викинутого на берег, а всередині будівлі відвідувачі можуть відчути себе, ніби під черевом велетенської тварини.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Семен Показати IP 8 Листопада 2012 16:53
Надо добавить плоское недостроеное строение на ул. Владимирской, навпротив красной автозаправки.
kkht Показати IP 9 Листопада 2012 08:55
Semen +1

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus