USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Топ пісень про гроші. ВІДЕО

24 Грудня 2012 17:40
Рейтинг пісень про «головне» ‒ гроші ‒ склало видання «Коментарі».

У році, що минає, теми, які належать до світу грошей, не переставали хвилювати українців. Питання про зміни курсу гривні, в чому зберігати заощадження, на що і на скільки зростуть ціни, стабільно залишалися мало не найпопулярнішими як у розмовах бабусь біля під'їздів, так і на телевізійних ток-шоу.

Осінні стрибки курсу гривні, резонансні ініціативи Нацбанку, начебто введення податку на продаж валюти, розмови про валютних спекулянтів, скандальне ухвалення держбюджету на наступний рік, невизначеність у переговорах з МВФ про нову позику і з Росією про зниження ціни на газ зробили тему грошей, мабуть, найбільш обговорюваною серед усіх верств суспільства.

Тож, «Коментарі» вирішили скласти рейтинг найкращих пісень про гроші, в який увійшли як вже давно улюблені українцями, так і нові твори «на злобу дня».

Отже, сьоме місце рейтингу займає білоруський гурт Ляпіс Трубецькой з досить популярною піснею «Капітал». Таким чином хотілося б відзначити внесок музикантів у популяризацію праць Карла Маркса на тлі значно збільшеного під час світової фінансової кризи інтересу до спадщини автора. Адже у багатьох бажання вперше прочитати опублікований в 1867 році «Капітал» з'явилася лише нещодавно.

Шосте місце імпровізованого рейтингу посідає пісня гурту «Гротеск» з іще радянського мультфільму «Острів скарбів», напевно, давно знайома і близька за змістом більшості українських корупціонерів. Рядки «роби гроші, роби гроші, інше все дурниця» найчастіше стають девізом їхньої діяльності, незважаючи на те, що її назва ‒ «Трагічна і повчальна історія про хлопчика Боббі, який любив гроші» ‒ мала б наштовхнути на певні роздуми про те , що не всі способи збагачення однаково добрі.

Не можна обійтися і без вже давно улюбленої на просторах СРСР пісні гурту ABBA«Money». Твір, присвячений нелегкій долі дівчини, яка змушена «працювати всю ніч, працювати весь день, щоб лише сплатити рахунки» і мріє вирватися у світ грошей, діставши багатого чоловіка, проникла в душі і стала моделлю мрії для багатьох українок. Вже класична пісня шведського гурту в рейтингу ‒ на п’ятому місці.

На четвертому ‒ пісня Кузьми Скрябіна «Хлопці олiгархи», яку можна було б назвати жартівливим гімном представників великого бізнесу. Завжди гарний настрій, чорні лексуси, дівчата-моделі і відсутність проблем, ‒ саме таким світ великого капіталу бачиться українському виконавцю. Втім, можливо, більшість громадян поділяють таку думку.

На третьому місці рейтингу ‒ пісня гурту «Ленінград» з народним висловом: «Коли немає грошей ‒ немає любові». У політичній площині зміст виразу довелося відчути і українським властям, коли перегляд пенсійних виплат окремим категоріям населення привів до масових протестів серед афганців і ліквідаторів аварії на ЧАЕС.

«Коментарі» не могли залишити поза рейтингом творіння Потапа і Насті Каменських «Ех, кредит». Дует, основу репертуару якого складають пісні з немудрими текстами, не втратив зв’язок із масами, про що свідчить популярність виконавців серед молоді. Актуальність тексту пісні вже встигли відчути звичайні громадяни. Але, судячи з обсягів необхідних виплат за позиками в наступному році, в заручниках у кредиторів виявилася і вся країна. Навіть урядові впору слідом за співаками визнати: «Що не кажіть, а всі ми живемо в кредиті». Хоча, поки що влада ще сподівається на нові запозичення, і не хотілося б, щоб актуальними для країни стали фрази з пісні: «Банкіри ‒ вампіри, у нас в кишенях діри» і «Банки жаднюки, ми банкрути».

І перше місце імпровізованого рейтингу віддали творінню колишнього радника голови Нацбанку Михайлу Гойхману. З метою популяризації гімну національної валюти, 7336 дисків із записом пісні «Наша гривня» у виконанні Сергія Юрченка та Наталки Карпи Нацбанк розіслав у регіональні відділення комерційних банків.

Більше того, як повідомлялося в ЗМІ з посиланням на думку неназваних літературознавців, пісня таки отримала всенародне визнання. «Сьогодні пісня про гривню звучить на весіллях та іменинах на просторах усієї України, від квітучих полів Полтавщини до дрімучих лісів Галичини. В основі цього унікального твору лежить мотив, створений у стилі українських народних пісень, і задушевні тексти, які легко запам'ятовуються », ‒ йдеться в одному з записів.

У пісні гривня називається дочкою України, яка ще прославить країну на міжнародній фінансовій арені, але для цього потрібно «трохи почекати». У приспіві наголошується, що «натруджена» нацвалюта дарує добробут і надію, а також висловлюється впевненість у тому, що гривня «проллється на Україну життєдайним цілющим дощем золотим».






Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Ковельчанин Показати IP 24 Грудня 2012 19:45
Як на мою думку, найкраща пісня про гроші - це пісня "Money" групи Pink Floyd. Впевнений, що початок цієї пісні чули всі. Часто її використовували як заставку до теле- і радіопрограм на фінансову тематику. Це класика жанру. А не Скрябін чи Потап.
))) до Ковельчанин Показати IP 24 Грудня 2012 23:38
+ 100500 сомневаюсь, что авторы рейтинГа вообще слышали про Пинк Флойд. к АВВА и Острову сокровищ еще надо приплюсовать музыку из капитана Врунгеля. остальное - фуфло несказанное.
Exaboto Показати IP 25 Грудня 2012 09:39
абсолютно підтримую попередніх коментаторів. Теперішнє українське суспільство слухає таких гноїв як смердючька чи кіркоров. Але Пінк Флойд, Лед Зепелін чи Блек Сабат це вічні групи, і завжди буде "кістяк" який цю Музику буде переносити у наступне покоління. А не низькопробну дічь про яку забудуть через 5 років.
Бен Показати IP 25 Грудня 2012 12:43
+100 всьому вищесказаному. Рівень культури в Україні, в тому числі і музичної на абсолютно нульовому рівні...
Zozulechka Показати IP 25 Грудня 2012 19:17
Підтримую усіх тутешніх шанувальників якісної європейської рок-музики. "Money... It's a crime" - золоті слова, актуальні й дотепер!! Ковельчанине, вам особлива повага за згадку про Pink Floyd!
Чеширский Кот Показати IP 26 Грудня 2012 12:10
Приятно, что хоть в этом мы оказались единомышленники. Я тоже за "Money" Pink Floyd :)))))))))))) Вот Вы все и обозначили свой возраст.
mttip58 Показати IP 2 Січня 2013 01:39
Duzhe priemno,scho,mabut'vpershe,komentari pidtrimali odin odnogo!!! Ya tezh za Pink Floyd !!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus