USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Тополі у Луцьку хочуть замінити гіпоалергенними деревами

1 Червня 2017 14:59
Оскільки тополі спонукають алергію, їх пропонують зрізати. Замість видалених насаджень просять висадити нові дерева.

Із таким проханням виступила депутат Майя Шостак під час засідання сесії Луцької міської ради 31-го травня.

Відповідний запит вона озвучила до виконувача повноважень Луцького міського голови Ігоря Поліщука.

«Мешканці Луцька скаржаться, що цвітіння тополь призводить до збільшення алергенів. Зокрема, лікарі-алергологи наголошують, що, попадаючи на слизову оболонку, пух може спричинити алергічну реакцію або розвинути її у того, в кого досі алергії не було. Ми бачимо, що в окремих районах міста концентрація цих дерев доходить до критичної. Звісно, ми розуміємо й те, що потрібно дбати про озеленення міста. Тому просимо комплексно підходити до цього питання, аби це не створювало у майбутньому проблем. Відповідно, прошу розробити програму щодо видалення тополь та заміну їх на інші дерева, гіпоалергенні», - розповіла Майя Шостак.

ЧИТАТИ ЩЕ: ЦВІТІННЯ МОЖЕ СТАТИ ПРИЧИНОЮ АСТМИ

Більшість присутніх у сесійній залі депутатів підтримали цю ініціативу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 13
Анонім Показати IP 1 Червня 2017 15:13
Все идет к тому, что природу превращают во врага человека, от которого нужно максимально защищаться. А вот тонны колбас, анаболической курятины, маргариновых "смаколиків", антибиотики по поводу и без и пр. - это всё лучшие друзья человека.
Алергік до Анонім Показати IP 1 Червня 2017 16:48
Видно алергії в вас не було і про набряк Квінке ви не в курсі
758 до Алергік Показати IP 1 Червня 2017 19:19
У меня аллергия на цвет ивы и березы и что ж теперь тоже петицию писать чтобы и их порезали? Пью таблетки и помалкиваю, потому что не одна живу в этом городе и прекрасно понимаю, что без озеленения город превратиться в каменные джунгли. А по поводу тополей - именно тополя перерабатывают зеленой частью больше всего углекислого газа в кислород. И продолжают перерабатывать даже когда вся листва полностью забита пылью...
Анонім до Алергік Показати IP 1 Червня 2017 21:24
Пока не было. Зато у ребёнка есть. :( Но я думаю, что срезание деревьев - это усугубление проблемы. Я даю ему антигистамины. Я хочу, чтоб он дышал воздухом, а не выхлопами! Ему это только на пользу.
іван Показати IP 1 Червня 2017 15:27
знову "деребан" бюджетних коштів!!!!!!!!!!!!!!!!!
Лучанин Показати IP 1 Червня 2017 15:32
По-перше не у всіх воно викликає алергію, по друге, тиждень можна і таблетки попити. Знищити ці дерева як вид в місті? Треба завжди ставити питання на вагу, користі то від цих дерев більше. Тотальна заміна дерев призведе ще до більших ускладнеь в цей період. А які гіпоалергенні ви висадите? Пластмасові? З харчової пластмаси?
Міщанка до Лучанин Показати IP 1 Червня 2017 16:52
Липу, наприклад - гіпоалергенне невимогливе дерево, що росте до 300 років та поглинає шкідливих речовин не менше , ніж тополі
59 до Лучанин Показати IP 1 Червня 2017 16:55
перш ніж писати,думайте головою...
волиняка Показати IP 1 Червня 2017 16:41
Зріжуть, а тисячі кубів дерева тополі розкрадуть продадуть - на паректну дошку - на шпон - на меблі Отже справа не в алергії , а в жадобу до грошей. На Україні тополі росли споконвічно, і ніхто ніколи на них не жалівся. У містах саме тополі саджають, тому що тополя найбільше втягує в себе різних шкідливих газів та випарів. Так посадять якіссь деревця, і знову хтось на цьому заробить, памятаєте історію з кивськими каштанами..
1 червня Показати IP 1 Червня 2017 16:43
Як говорить народна мудрість: маєш гарну дупу і не даєш-Бог накарає тебе целюлітом. Воїстину чи москвич чи шостак увійдуть в історію древнього вуцька своїми "доленосними" рішеннями для простих лучан. Рєбята,так восени за вами п"яти зацвіркають, коли почнеться великий шухєр.
ніна Показати IP 1 Червня 2017 20:18
вже доходить до маразму депу-утати зупиніться. Шановна майя можливо щось придумайте інше як допомогти онкохворим як допомогти людям з більш тяжкими недугами.
Анонім Показати IP 1 Червня 2017 21:31
Давайте запретим все цветущие растения, домашних котов, собак, птиц, пуховые подушки, пыль, пыльцу. А освобождённые территории засеем ГМО, аллергики будут просто счастливы.
758 до Анонім Показати IP 1 Червня 2017 22:48
Ещё тогда придется и бытовую химию запретить, на неё тоже у некоторых аллергия.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus