USD 39.45 39.75
  • USD 39.45 39.75
  • EUR 39.50 39.80
  • PLN 9.65 9.85

Торік на Волині 3,5 тисячі власників корів отримали дотації від держави. Що буде цьогоріч

25 Травня 2023 20:21
Торік усі господарники на Волині, які отримують від трьох до ста корів, отримали дотації від держави. А це майже 3,5 тисячі людей.

Про це розповів Суспільному начальник обласного управління агропромислового розвитку Юрій Юрченко.

«Цього року програма збережена. За попередньою інформацією з Міністерства аграрної політики, вона буде працювати після прийняття відповідних розпорядчих документів», – каже Юрій Юрченко.

З його слів, минулого року в рамках програми державних дотацій власникам великої рогатої худоби, які тримають від трьох до ста голів, виплачували по 5 300 гривень за одну тварину.
«Таким чином в область було залучено понад 90 мільйонів гривень дотаційних грошей», – каже Юрій Юрченко. Додає: яку суму виділятимуть цього року на одну тварину – поки невідомо.

38 корів та 26 телят вирощує у своєму господарстві Ігор та Надія Юхимчуки. Робочий день в подружжя розпочинається вдосвіта, о 5:30, каже дружина Надія.
У господарстві вирощують корів голландської, данської та української селекцій за допомогою штучного осіменіння. Уся худоба в господарстві паспортизована.

«Десять дійних корів дають орієнтовно триста літрів молока за добу. Його охолоджують та зберігають у спеціальному контейнері, – каже Надія Юхимчук. – Тричі на тиждень свіжу продукцію забирає молоковоз. Здаємо його по вісім гривень за літер – це і є основний заробіток».
Минулого року родина отримала дотації за кожну корову. Цьогоріч, кажуть, теж братимуть участь у програмі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus