USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Тойкутські перемовини: адмінреформу на Волині обговорили на народному вічі

22 Липня 2015 13:27
У Тойкуті Ковельського району на громадське віче зібралося чимало люду – обговорювали питання адмінреформи.

Про це повідомили у прес-службі Офісу реформ у Волинській області.

Нагадаємо, що у Перспективному плані, який схвалили на сесії облради, Тойкут входить до складу об’єднаної громади з центром у селі Дубове. Сюди ж, як сказано у проекті, мають увійти ще Городищенська, Облапська, Доротищенська сільські ради. Та й варто зауважити, що всі ці населені пункти у перспективі могли би об’єднатися з Ковелем, біля якого зовсім поряд.

Проте громада поки не визначилася і навіть більше – під час недільного обговорення висловила думку про те, що і їхнє село може бути центром.

Так, спочатку Тойкутський сільський голова Василь Зінчук виніс на обговорення пропозицію, яка надійшла від Дубівської сільської ради, про входження Тойкутської сільради в склад об’єднаної територіальної громади з адміністративним центром у Дубовому. Таку пропозицію одразу відхилили і наголосили, що мають щодо цього власне бачення. Навіть аргументували – історичним фактом відновлення справедливості та відродження слави колишнього містечка Несухоїжі.

У склад об’єднаної громади пропонують долучити не лише села Ковельщини, а й сусідніх районів, зокрема – Стобихівської, Карасинської та Сошичнянської сільських рад Камінь-Каширського району, Солов’ївської та Сереховичівської – Старовижівського.

Але процес цього об’єднання стане тривалим, бо ж потрібно вносити зміни до Перспективного плану. Тому пропонували присутні представники влади і Офісу реформ все обдумати. Водночас пообіцяли підтримати будь-яке рішення Тойкутської громади, аби лише воно було законним.

ЧИТАТИ ЩЕ: ЧИ ВИЖИВУТЬ СЕЛА? 8 ПИТАНЬ ПРО АДМІНРЕФОРМУ НА ВОЛИНІ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus