USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

«Традиції малювати на асфальті перед школою не було», – директорка Іваничівського ліцею пояснила інцидент з малюнком випускників

7 Червня 2022 15:06
Директорка волинського ліцею, де зафарбували малюнок з кораблем, переконує, що традиції малювати на асфальті в школі не було, а саме зображення багато хто сприйняв неоднозначно.

Нагадаємо, випускники Іваничівського ліцею намалювали марку «Рускій корабль» на асфальті перед входом у школу. Проте наступного дня малюнок зафарбували. Місцеві мешканці таким діям дирекції обурилися.

Як повідомила у коментарі Інформаційному агентству Волинські Новини директорка ліцею Марія Шевчик, малюнок був ініціативою випускників. Вона переконує, що дітям запропонували намалювати картину на згадку, яка б зберігалась у школі, а не йшлося про малюнок на асфальті. І традиції такої у закладі, запевняє, не було ніколи.

«Дирекція школи тут ні до чого. Ніхто не питав, чи ту картину малювати. Прийшли вони ввечері, намалювали. Я сама прийшла на роботу і вперше побачила. Далі я ніяких коментарів давати не буду. Навіщо мені це потрібне? І про що говорити? Все почалося з дзвінка: в останній момент, за день до нього, не дозволили провести дзвінок. Бо прийшло повідомлення про можливі обстріли Волинської області. Вони прийшли, намалювали, не спитавши. Я казала керівнику: «Хочуть – хай намалюють картину, вона буде зберігатися у школі. Навіть той корабель. І буде пам'ять про них». А не щось там на стінах писати. Не хочу ні про що говорити, бо й так боляче. Це зробили без відома класного керівника, вона теж ні про що не знала. Могли б порадитися що і як. І традиції ніякої в школі немає, щоб щороку хтось щось малював», – зазначила вона.

З її слів, цей малюнок не всі сприйняли однозначно.

«Я читала те, що обурюються. У мене в школі працівниця, в якої чоловік там, двоюрідний брат там, батько там – возить боєприпаси і трупи возить. Вона прийшла і побачила це – ридала. Є різні думки, і не хочу ні про що говорити. Кожен має своє сприйняття і бачення. Але традиції, повторю, такої немає. Хай намалюють картину, але писати на стінах – такого ніколи не було. Хай йдуть з Богом, вручимо документи, побажаємо щасливої дороги», – резюмує директорка ліцею.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Ду май те Показати IP 7 Червня 2022 16:09
Намалювати прапор (малюнок у вигляді прапора) - потім ходити ногами по цьому ? Або котики-песики гадити. Плац - це не місце де малювати державні символи. Ще один спогад - якось на день голодоморів зробили інсталяцію з лампадок на Театральному мадані. Ніби все правильно і гарно. А на наступний день зранку ті всі лампадки з грохотом і звуками битого шкла комунальники згрібають в сміттєвий бак.....Неприємно було дивитись. Має бути якась процедура прибирання інсталяції для цього - так моя думка....
Радувець Ларіса Показати IP 7 Червня 2022 16:12
Дійсно вже занадто, матюки, факуни, ми культурна нація, навіщо нам нав'язують цю низість??!!
Директору Показати IP 7 Червня 2022 16:21
Адекватний коментар адекватного керівника. Патріотизм - це добре, але всьому є своє місце. Страшно читати коментарі в соцмережах з даного приводу. Схаменіться !!!
Українка Показати IP 7 Червня 2022 17:52
Сам вислів керівника "Хочуть – хай намалюють картину, вона буде зберігатися у школі. Навіть той корабель." красномовно свідчить про позицію такого солідного закладу в особі його директорки! Але відчуваю, що знову "проковтнуть" іваничівці і це. Маємо те, що маємо!!! Весь світ захоплюється патріотизмом українців, проте очевидно не педагоги ліцею ...
1 Показати IP 7 Червня 2022 22:52
Хах, під першою новиною всі хвалять дітей, бо стаття написана з їх сторони... Тут же підтримка і розуміння дирекції, яка дала коментар... А ще люди дивуються, що в кацапстані на пропаганду ведуться. Ви ж нічим не кращі ((

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus