USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Трамп і його оточення понад 100 разів контактували з Росією до інавгурації, – ЗМІ

27 Січня 2019 09:29
Під час президентської кампанії 2016 року і після виборів президент США Дональд Трамп і його оточення контактували з представниками Російської Федерації та WikiLeaks понад 100 разів.

Про це повідомляє УНІАН з посиланням на The New York Times.

За їх даними, в період з червня 2015 року, коли Трамп заявив про намір балотуватися у президенти, і до його інавгурації в січні 2017 року щонайменше 17 посадових осіб та радників виборчої кампанії Трампа мали такі контакти. Ще десять наближених до Трампу людей знали про взаємодію з росіянами, але самі не контактували.

Видання проаналізувало документи, представлені Конгресу, записи в суді і звинувачення, пов'язані з роботою спеціальної комісії, що розслідує втручання іноземців у вибори в США.

Контакти з росіянами відбувалися під час особистих зустрічей, телефоном, через текстові повідомлення та електронні листи, а також через особисті повідомлення у соцмережах. Тим часом, Трамп і його команда неодноразово заперечували зв'язки з росіянами під час виборів 2016 року. Розслідуються також зв'язки команди Трампа з WikiLeaks.

До списку потрапили екс-помічник Трампа, політтехнолог Пол Манафорт, екс-адвокат Трампа Майкл Коен, Дональд Трамп-молодший, екс-радники Трампа Джордж Пападопулос і Майкл Флінн та інші.

Зокрема, Манафорт мав численні контакти з Костянтином Килимником, пов'язаним з російською розвідкою. Флінн кілька разів розмовляв з послом Росії у США Сергієм Кисляком. Також з Кисляком зустрічався чоловік Іванки Трамп Джаред Кушнер. Син Трампа мав контакти з росіянами і їх посередниками у справах Trump Tower, а також обмінювався особистими повідомленнями з WikiLeaks. А адвокат Трампа Майкл Коен займався проектом будівництва хмарочоса Trump Tower в Москві разом з бізнес-партнером Трампа Феліксом Сатером, який має зв'язки в Росії.

Як повідомлялося, Роджер Стоун, колишній радник і партнер президента США Дональда Трампа, затриманий Федеральним бюро розслідувань по справі щодо втручання Росії у виборчу гонку в 2016 році.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
москаль Показати IP 27 Січня 2019 16:36
И что?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus