USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Трамп скасовує політику зближення з Кубою адміністрації Обами

17 Червня 2017 08:00
Зміни торкнуться передусім співпраці між Вашингтоном та Гаваною в туристичному секторі. Білий дім також планує скоригувати правила в'їзду громадян США на цей острів, які були полегшені за президентства Барака Обами, повідомляє DW.

Президент США Дональд Трамп вирішив провадити жорсткішу політику у відносинах країни з Кубою. Зміни анонсували в Білому домі в четвер, 15 червня. Вони стосуватимуться передусім американсько-кубинської співпраці у сфері туризму та правил в'їзду громадян США на острів. Трамп має пояснити свої наміри детальніше під час виступу в Маямі у п'ятницю, 16 червня.

Насамперед ідеться про заборону фінансових транзакцій із кубинським туристичним концерном Gaesa на чолі з зятем президента Куби Рауля Кастро, який пов'язують із армією країни. На даний момент концерн має спільні підтримаємства з американськими компаніями, серед яких готельна мережа Marriott.

У Білому домі анонсували і зміни у правилах в'їзду американських громадян до Куби, які були суттєво спрощені останніми роками. Нині поїздки до цього острова дозволені громадянам США у дванадцяти категоріях, серед яких - освітні або журналістські поїздки. Нові правила мають знову стати жорсткішими.

Після поновлення дипломатичних відносин між США та Кубою у 2015 році на острові почався бум американського туризму. Протягом перших п'яти місяців 2017 року на Кубі побували майже 300 тисяч громадян США. Для порівняння: у 2016-му туди з'їздили близько 280 тисяч американців за весь рік. Це вже було на 74 відсотки більше, ніж у 2015-му.

У Білому домі пожвавлення туризму прокоментували критично, зауваживши, що це "збагатило армію та спецслужби, які відіграють центральну роль у здійсненні гніту на острові".

Дипломатичні відносини США з Кубою, поновлені за часів президентства Барака Обами, залишаться чинними. Зміни не торкнуться і комерційних авіа- та морських рейсів між двома країнами.

У 2016 році Барак Обама став першим президентом США, який відвідав Кубу за останні 88 років.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus