USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Трамп зробив гостру заяву щодо хіматаки в Сирії

9 Квітня 2018 21:53
Рішення щодо відповіді США на події у Сирії буде ухвалено протягом наступних 24-48 годин. Про це 9 квітня заявив президент США Дональд Трамп.

При цьому Трамп засудив хімічну атаку у Сирії.

"Ми не можемо допустити таких звірств", - заявив Трамп, виступаючи перед журналістами, повідомляє Українська правда з посиланням на The Guardian.

Він додав, що "не сумнівається" у тому, хто стоїть за хіматакою у Думі.

"Рішення буде ухвалено дуже швидко, можливо, до кінця дня", - заявив Трамп.

Відповідаючи на питання про можливість військової акції, президент США заявив, що ніщо не виключається.

"Якщо це Росія, Сирія, Іран, або всі вони разом - ми це з'ясуємо і ми будемо знати відповідь досить швидко. Таким чином, ми стежимо за цим дуже, дуже пильно", - зазначив він.

На питання, чи не несе відповідальність за атаку у Сирії президент РФ Володимир Путін, Трамп заявив: "Він може, так, може. І якщо це він, це буде дуже складно ... Всі мають нести відповідальність. Він буде, всі будуть".

Раніше глава Пентагону Джеймс Меттіс зазначив, що не виключає відповіді на застосування хімічної зброї у Сирії.

Глава МЗС РФ Сергій Лавров у свою чергу заявляв, що звинувачення на адресу Дамаска у застосуванні хімічної зброї у м.Дума є "провокацією". Він додав, що військові фахівці з РФ "відвідали місце ймовірної хімічної атаки у Сирії" і не виявили там слідів застосування хлору.

Повідомлення про чергову атаку на східну Гуту, під час якої було використано токсичний газ, з'явилися 7 квітня. Внаслідок атаки загинули щонайменше 150 людей.

Бочкова бомба, яка містила зарин, ймовірно, була скинута х з вертольота.

У Держдепі США заявили, що контролюють повідомлення і що Росія, яка воює на боці сирійського уряду, має нести відповідальність за використання смертоносних хімікатів.

У Міноборони РФ у свою чергу заявили, що повідомлення про застосування сирійською армією проти бойовиків у Думі (Східна Гута) бомби з хлором не відповідають дійсності.

Після хіматаки у Сирії президент США Дональд Трамп назвав президента Сирії Башара Асада твариною та заявив, що Росія та Іран мають заплатити велику ціну за його підтримку.

Також Трамп обмінявся з лідером Франції інформацією, яка підтверджує використання хімічної зброї у Сирії.

Прем’єр-міністр Великої Британії Тереза Мей також заявила, що режим Асада та Росія, яка його підтримує, мають бути притягнуті до відповідальності у разі доведення їхньої причетності до хіматаки у східній Гуті.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
дістало все Показати IP 10 Квітня 2018 08:37
Хімія - це погано. Але, хто б так голосно кричав про мир і демократію... Забули, нелюди, як випалювали ліси з цілими селами у Вєтнамі, що робили в колишній Югославії? Воістину, лицемірство не має меж. Яке тобі діло, американський акторе, до того, що відбувається на іншому континенті?
Анонім Показати IP 10 Квітня 2018 09:23
Языком молоть - не мешки ворочать !!! Трепло - этот рыжий клоун - за**ыт, как всегда !!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus