USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Третина українців втратила роботу через війну. Опитування

31 Серпня 2022 11:26
30 відсотків українців втратили роботу після нападу Росії на Україну: 19 відсотків скоротили чи звільнили, ще в 11 відсотків закрилася компанія.

Про це йдеться у досліджені одного з найбільших сайтів з пошуку роботи в Україні Work.ua, повідомляє Інтерфакс-Україна.

При цьому в 33 відсотків респондентів компанія спочатку призупинила свою діяльність, проте потім працівники повернулися до роботи. 27 відсотків опитаних зазначили, що війна ніяк не позначилася на їхній зайнятості.

Більш ніж у половини українців скоротилися зарплати

36 відсотків опитаних українців розповіли, що їхня зарплата відчутно скоротилася після початку війни, у 25 відсотків не змінилася, у 16 скоротилася несуттєво, а у трьох збільшилася.

«Майже десята частина компаній прив’язала зарплату до курсу іноземної валюти, решта продовжує платити зарплату в гривні незалежно від коливань курсу», – повідомили у компанії.

Майже 18 відсотків учасників опитування через війну змінили місто чи країну проживання, але 93 відсотки опитаних й надалі працюють в українському бізнесі. Багато компаній переорієнтуються на західний ринок, тому працівникам варто вивчати англійську мову.

При цьому лише в трьох відсотків опитаних роботодавці оплачують курси англійської мови. Найбільше опитаних (51 відсоток) в рамках соцпакету мають оплачуваний лікарняний, 14 відсотків – медичне страхування, п’ять – оплату додаткової освіти, три – оплату або компенсацію занять спортом. 15 відсотків учасників дослідження взагалі не мають соцпакету.

П’ята частина українців працює неофіційно

71 відсоток респондентів повідомив, що має офіційне працевлаштування, натомість 22 відсотки працюють без оформлення, а п’ять – оформлені як ФОП.

При цьому близько двох третин опитаних мають 24 і більше календарних днів відпустки на рік, у 12 відсотків працівників вона становить 15-24 дні, п’ять відсотків можуть відпочивати 5-10 днів і два – до 5 днів.

В опитуванні взяли участь 600 роботодавців та 20 тисяч працівників, які працюють на найпоширеніших посадах.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 31 Серпня 2022 12:30
Замість того, щоб відібрати майно російських олігархів(закон вже дозволяє це робити), влада на сьомому місяці війни лише створює робочу групу. Голосно провідзвітували про арешт одного з найбільших трц в Києві, власником якого є російський олігарх, а потім суд тихо зняв цей арешт. Цікаво, чим можна пояснити таку бездіяльністьльність нашої влади, чи має вона з цього вигоду для своїх карманів. Купа грошей з конфіскації може йти для армії, проте закликають здаватися бідних українців.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus