USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Третина циган Волині – без паспортів

8 Червня 2011 13:25
Близько 30% осіб ромської національності, які проживають на Волині, не мають паспортів – заявив голова Волинської обласної громадської організації «Терне Рома» Сергій Григориченко.

Через це «Терне Рома» впроваджують проект який має сприяти паспортизації ромів, - пише ВІП.

Керівник проекту Віктор Пенько повідомив, що організація випустила брошури «Як отримати паспорт громадянина України та свідоцтво про народження» - для пересічного громадянина, а також брошуру «Допомогти отримати паспорт громадянина України та свідоцтво про народження» - для працівників державних установ.

Юрист, який допомагає членам «Терне Рома» Антон Демчук пояснив, що через відсутність паспортів у ромів виникає ряд проблем. Зокрема, коли мати, не маючи паспорта народжує дитину, вона не може отримати свідоцтво про народження, а потім й матеріальну допомогу.

«У брошурах ми постарались зібрати всі відомості про те, що необхідно для отримання документів, але все ж процедура дуже складна, адже треба пройти суд, де посвідчити цю людину, хто вона і звідки. Крім того, ми зіткнулись з проблемою міграції. Тобто роми приїздять з інших країн і перебувають на території України незаконно, без документів», - розповів юрист.

Також, Демчук розповів, що зараз вже зібраний повний пакет документів для трьох осіб, які незабаром отримають паспорти.

Як розповіли представники ромів, часто люди самі проти того, щоб оформляти документи. До того ж, не всі знають про обов’язковість виписки з пологового будинку, де народжувалась дитина, а велика частина жінок взагалі народжують вдома.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Metaller Показати IP 8 Червня 2011 14:36
найкращі способи роботи з циганами придумав Адольф Гітлер. Паразитів з тіла виводять, а не підкормлюють.
Spaceman до Metaller Показати IP 8 Червня 2011 17:36
+1. Ромале - гоу ту Романія.
Exaboto до Metaller Показати IP 8 Червня 2011 18:57
згоден
Надя до Metaller Показати IP 9 Червня 2011 00:25
Ви неадекват .як можна взагалі Гітлера ставити ставити в приклад?!!Вбивати людей це по вашому нормально?!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus