USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Троє дітей загиблих в АТО волинян – стипендіати «Союзу Українок» США

18 Грудня 2015 16:18
Троє дітей загиблих героїв АТО з Володимира-Волинського у 2016 році стануть стипендіатами «Союзу Українок» Америки.

Декілька днів тому у Львівському музеї етнографічного мистецтва відбулося засідання координаційної ради «Союзу Українок» за участі голови аналогічної жіночої організації у Сполучених Штатах Америки Маріяни Заяць.Про це повідомляє Місто Вечірнє.

Голова Володимир-Волинської організації «Союз Українок» Віра Чайковська-Тарликова звітувала про роботу ревізійної комісії «Союзу Українок» за 2015 рік. Також Вірі Анатоліївні було доручено виконання почесної місії – вручення Маріяні Заяць нагороди від Української православної церкви, якої ця жінка удостоєна за багаторічну жертовну працю, за особливий внесок в утвердження духовності в Україні, за активну громадянську позицію, посильну підтримку Революції Гідності та українського воїнства.

Зокрема «Союз Українок» Америки впродовж 20-ти років здійснює в Україні стипендійну програму для талановитих дітей. Так минулого року американську стипендію отримала юна вокалістка з Володимира, володарка чарівного голосу Ліна Ткачук, яку дівчина буде отримувати аж до завершення навчання у школі та вищому навчальному закладі. Є приємна новина і в поточному році: направлені рекомендації на отримання такої ж стипендії дітьми загиблих героїв АТО Аліною Смірновою та Іваном і Олександрою Головіними.

«Союз Українок» Америки поінформував на заході про запровадження нових програм для України «Одинока бабуся» та «Домашня мануфактура». Щодо останньої, то вже декілька рукодільниць зі Львова та Івано-Франківщини за фінансової підтримки з Америки започаткували власний бізнес.

Делеговані на засідання координаційної ради громадські активістки окреслили плани роботи на наступний рік, в яких особливий акцент ставився на продовженні надання всебічної допомоги військовим у зоні АТО. Крім цього, було зазначено, що за час майже столітньої історії організації (у 2017 році «Союз Українок» відзначатиме перший тризначний ювілей) відбувається омолодження її складу, в тому числі – керівного: саме молоді жінки стали очолювати Одеську та Житомирську обласні організації.

На завершення заходу Львівський театр імені Заньковецької подарував присутнім виставу Тараса Шевченка «Назар Стодоля».

«Важко перелічити напрями тієї грандіозної роботи, яку проводить ГО «Союз Українок»: від надання всебічної допомоги воїнам, які захищають суверенітет нашої країни на сході, підтримки поранених АТОвців у шпиталях та хворих діток до проведення різноманітних культурних заходів та вшанування історичної пам’яті забутих українських творчих особистостей, таких як лідер жіночого руху Ольга Басараб. Досягнення надихають – і хочеться робити якомога більше на благо України», – ділиться враженнями від зустрічі у Львові Віра Чайковська-Тарликова.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
До Волинських новин Показати IP 18 Грудня 2015 17:17
Шановні!!! Прочитайте свій заголовок!!!! Що пишете, не соромно????? Тема АТО - святе, а ви своєю безграмотністю її паплюжите. Яких троє дітей загибли в АТО????

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus