USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Троє волинян змагатимуться на чемпіонаті світу з веслування у Португалії

17 Липня 2018 08:00
Волиняни Марія Повх, Юрій Вандюк та Андрій Рибачок візьмуть участь у чемпіонаті світу з веслування на байдарках та каное, який відбудеться в Португалії.

Зокрема, Марія Повх разом із своєю колегою з Миколаєва Людмилою Кукліновською у «двійці» долатиме олімпійську дстанцію у 500 метрів, а Юрій Вандюк та Андрій Повх, також у «двійці», візьмуть участь у перегонах на дистанції 1000 метрів.

Зазначимо, нещодавно волиняни завоювали золоті медалі на Чемпіонаті України. Тож про труднощі підготовки, прогнози на майбутній чемпіонат та підтримку спортсменів в Україні Інформаційне агентство Волинські Новини вирішило розпитати у однієї з переможниць чемпіонату Марії Повх.

Зі слів волинської спортсменки, підготовчий період триває дуже довго. Самі ж тренування відбуваються не в Луцьку, а в Києві та Обухові, де Марія тренується у складі збірної України.

«Перед кожними змаганнями ти налаштовуєшся, переживаєш своєрідний стрес, адже йде відбір на чемпіонат світу. Слава Богу, що відібралися, три перших місця – це дуже класно, олімпійська дистанція «закрита». Також рада за «двійку», яку вдалося виграти зі своєю напарницею з Миколаєва Людмилою Кукліновською, адже ще на Кубку України ми були другі, а на чемпіонаті України виграли та завоювали право приймати участь в олімпійській дистанції на чемпіонаті світу у Португалії в серпні», - каже спортсменка.

Вона пригадує, що разом зі своєю напарницею минулого року вони були четвертими у Чехії і їм трішки не вистачило до п’єдесталу. Веслувальниця не береться прогнозувати перебіг майбутнього чемпіонату світу, адже кожна країна виставляє своїх найсильніших спортсменів. Проте цьогоріч, зі слів Марії Повх, вона рішуче налаштовується на медаль.

«Минулого року трійку призових місць зайняли дівчата з Німеччини, Нової Зеландії і Словаччини. Щодо цьогорічних змагань, то ти не можеш уявити, як буде проходити гонка, оскільки кожна ситуація може скластися по-різному, адже всі серйозно готуються. Тому цей чемпіонат буде дуже сильний. Будемо налаштовуватися показати серйозний результат та робитимемо все для того, аби у нас були медалі», - наголошує Марія.

Щодо забезпечення спорядження, то веслувальниця каже, що в збірній команді України спортсменів забезпечують тренувальними зборами, на яких постійно йде підготовка.

«В мене є особистий човен, який мені придбали Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом» та Модерн-Експо, розділивши кошти навпіл між собою. Я їм дуже вдячна за таку підтримку, тому що човен дуже дорогий – його вартість понад дві тисячі євро, він виготовлений у Португалії. На жаль, в Україні такого немає. Також допомагає Академія рекреаційних технологій і права, Федерація каное Волині, директор Волинської обласної школи вищої спортивної майстерності Андрій Авраменко. Ви знаєте, напевно, немає такої команди як волинська, і я цим дуже пишаюся та дякую усім за підтримку», - поділилася спортсменка.

Варто зазначити, що на чемпіонат світу в Португалії також їдуть волиняни Юрій Вандюк та Андрій Рибачок, які виграли олімпійську дистанцію 1000 метрів у двійці на Чемпіонаті України. Ще один волинський спортсмен Віталій Цуркан виграв дистанцію 500 метрів у «четвірці». Зауважимо, минулого року волиняни вибороли на ЧУ три золоті медалі.

Своєю чергою, директор Волинської обласної школи вищої спортивної майстерності Андрій Авраменко наголосив, що надзвичайно важливою для спортсменів є суттєва підтримка Федерації каное Волині, Волинської обласної ради та Луцької міської ради. Зокрема, фінансування громадських організацій сприяє тому, що вони почали працювати в напрямку розвитку спортивної інфраструктури та самих видів спорту.

«Зараз ми бачимо результати минулого та цього року. Тож можна зробити висновки, що Волинська обласна школа вищої спортивної майстерності з кожним роком примножує досягнення. Ми стараємося та працюємо. Тож хочу порадіти за волинських спортсменів, які прославляють не лише наше місто та область, а й Україну на світових змаганнях», - каже Андрій Авраменко.

Та додає, що завжди спортсменам допомагають Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, Академій рекреаційних технологій та права, Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом». Проте окремо, зі слів Авраменка, він хотів би відмітити тренерів Федора Семенюка, Василя Профорука, Романа Повха, Андрія Шевчука та Тараса Шевченка.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus