USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Трубопровід для експорту олії планують побудувати з Волині до Гданська

8 Вересня 2022 11:02
Україна і Польща запланували реалізувати проєкт будівництва трубопроводу для транспортування рослинної олії від України до Балтійського моря.

На Економічному форумі в Карпачі (Польща) міністри аграрної політики України і Польщі підписали меморандум щодо будівництва трубопроводу для експорту української олії через польські порти до третіх країн. Міністр аграрної політики та продовольства України Микола Сольський розповів про подробиці угоди, пише Суспільне з посиланням на Укрінформ.

Через війну з Росією та блокаду морських портів з'явилася потреба у створенні альтернативних маршрутів транспортування української сільськогосподарської продукції. Одним із таких рішень є трубопровід для олійних культур – одного з основних продуктів експорту. Кілька місяців проводили експертизу, радилися з бізнесом. Польська сторона позитивно сприйняла цю пропозицію.

«Довжина трубопроводу – 600 км, потужність – до 2 млн тонн олії на рік. Трубопровід мав би пролягати з району «Ягодина» (Волинська область) до Гданська», – зазначив Солянський.

Передусім планують транспортувати соняшникову олію.

Щомісячно збільшується обсяг експорту на 20-30%.

«За серпень ми експортували майже 4,6 млн тонн зерна, з яких близько 3 млн – не Чорним морем, а автотранспортом, залізницею і Дунаєм», – повідомив міністр аграрної політики.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus