USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

«Катастрофа і неподобство», – арбітр ФІФА про суддівство матчу «Волинь» – «Прикарпаття»

17 Вересня 2020 15:04
«Волинь» у кубковому матчі поступилася «Прикарпаттю» з рахунком 0:1. Однак матч залишив не зовсім хороші спогади. Арбітр Роман Блавацький припускався кричущих помилок в бік лише команди луцького клубу.

Про це заявив суддівський експерт Сергій Шебек, передає UAФутбол.

«Неподобство відбулося. І цей арбітр є у списку арбітрів УПЛ. Ми вкотре переконуємося в тому, що Лучано Лучі зі своєю командою виховують суддів низької кваліфікації. Хоча з огляду на події в матчі «Волинь» – «Прикарпаття», я б задумався, чи справа у кваліфікації. Адже усі три кричущі помилки суддя допустив на користь однієї команди», – сказав Сергій Олександрович.

«Спершу Роман Блавацький призначив одинадцятиметровий удар в бік воріт «Волині», хоча там його і близько не було. Пішла подача, гравець іванофранківської команди скидав м’яча вздовж лінії воріт, Сімінін боровся і м’яч йому влучив в область грудини. Якщо оцінювати розташування арбітра, то можна припустити, що він моменту взагалі не бачив, адже був перекритий великою групою гравців. Цей пенальті призначався наосліп – на основі вигуків та жестів гравців «Прикарпаття». Хоча навіть якби м’яч влучив Сімініну в область плеча чи руки, це не було б порушенням правил, бо рука була в природному становищі, а відстань, з якої прилетів м’яч, маленькою. Треба сказати, що асистент Котубей міг допомогти Блавацькому з цією недолугою помилкою, але цього не сталося», – сказав експерт.

«Друге дивне рішення арбітра відбулося, коли гравець «Прикарпаття» ударив ногою по обличчі гравця «Волині», який хотів зіграти в м’яч. Це епізод для арбітра-початківця. Я не розумію, як можна не реагувати на такі дії футболіста і не зупинити гру. І знову претензії до Котубея, якщо вже Блавацький такий бездарний: дай відмах і скажи про фол, рекомендуй дати жовту карточку. А він знову промовчав. Це катастрофа.

І третій момент, – коментує Шебек, – пов’язаний з не призначенням одинадцятиметрового у ворота «Прикарпаття», коли пішов удар головою, захисник виставив руку і перекрив м’ячу, який летів у ворота, шлях. Це чистий пенальті, адже був рух руки до м’яча, це головний критерій. А ще захисник «Прикарпаття» заслуговував жовтої карточки. Блавацький і тут був перекритий, але асистент міг допомогти».

«Такий арбітраж наштовхує на нехороші думки», – зазначив екссуддя ФІФА.

На сайті луцького футбольного клубу опублікували відео, передивившись яке можна посперечатися, «чи заслуговував дотик пальця Сімініна до м’яча, який летів (і прилетів) йому в обличчя, призначення пенальті, чи заслуговував ще крутіший епізод з стовідсотковим голом Кобзаря, якби м’яч не зупинила рука захисника, того ж самого вироку, і чи перелом носа Вані Цюпи – це не червона картка, а якогось ... відкладена жовта (а взагалі, бувають відкладені жовті, зважаючи на те, що саме суперник заволодів м’ячем після фолу?)... Робіть висновки і дивіться шоу... А чому б і нам було не виграти чи хоча б не зіграти овертайм у цьому матчі?»
Читати також: Як «Волинь» з глядачами на трибунах та без футболістів з COVID-19 вилітала з Кубка України. Фоторепортаж

Як повідомлялося, після вильоту Волині з Кубка України головний тренер «хрестоносців» Василь Сачко наголосив, що гра дала багато інформації для роздумів та показала, над чим потрібно працювати.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Остап Вакарчук Показати IP 17 Вересня 2020 15:32
Схожі статті про те, які дорогі дині чи виноград на ринках м. Луцька. Ось якби дині були не по 25 грн. за кілограм, а по 3 чи 5 грн. за один кілограм, а виноград не по 50 грн. за кілограм, а по 5 чи 8 грн. за один кілограм то нарешті можна думати, що керівництво держави щось видатне робить з цінами. А так написав цю статтю екссуддя ФІФА Сергій Олександрович Шебек, поплакав перед всіма і разом з вболівальниками та гравцями ФК "Волинь", і на тому все скінчилось.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus