USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

«Три празники в гості» завітали до Луцька

15 Січня 2017 16:40
Унікальні пісні звучали зі сцени Палацу культури міста Луцька сьогодні, 15 січня. Різноманітні етно-колективи представили колядки та щедрівки з різних районів Волині, які хоч і маловідомі, але збереглися від покоління до покоління.

Дійство «Три празники в гості» розпочалось із привітання представників духовенства. Вони побажали Божого Благословення, любові, миру та смирення.
А присутні волонтери закликали усіх не забувати про війну в Україні та допомагати, хто чим може, аби наблизити час до перемоги.
Зокрема, координатор проекту «Меценати для Солдата» Руслан Теліпський наголосив, що допомогти може кожен.

«Незалежно від того, чи є матеріальні можливості в людини, чи нема, вона завжди може допомогти – гарним словом або молитвою за наших бійців і їхні сім'ї», - наголосив волонтер.
Серед тих, хто виступав, був й народний фольклорний колектив з Любешова «Живиця».

Його керівник Галина Черевко розповідає, що в їхньому репертуарі є понад 20 пісень з району.

«У нашому колективі 15 учасників, загалом, це працівники сфери культури. Також я навчаю дітей 4-5 класів, старшим це вже стає нецікаво, вони дивляться на сучасні модні тенденції, але діти пам'ятають свою культуру. Наш репертуар цікавий тим, що є пісні, які мало де почуєш, адже вони «жили» саме в нашому регіоні й збереглися в пам'яті наших бабусь, тіток. Так, мені вдалося зібрати цілу фонотеку», - розповіла Галина Черевко.
Після завершення виступів у Палаці культури, етно-колективи перемістилися на Театральний майдан.
Зауважимо, що в холі Палацу культури представлена виставка робіт учасників обласного конкурсу дитячого малюнка «Йде до діток Миколай».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus