USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.96

Три школи-інтернати Волині не виплатили сиротам матеріальну допомогу

8 Листопада 2016 12:26
У суді прокуратура за позовними заявами про визнання протиправною бездіяльності трьох спеціалізованих шкіл Волині відстояла права дітей-сиріт.

Про це повідомили у прес-службі прокуратури області.

Так, Луцька місцева прокуратура під час вивчення стану дотримання соціальних і майнових прав дітей-сиріт, які перебувають на обліку в службах у справах дітей Луцької міської ради та Луцької РДА, виявила порушення вимог Закону України «Про забезпечення організаційно-правових умов соціального захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування» посадовими особами шкіл-інтернатів області щодо невиплати випускникам одноразової грошової допомоги в розмірі не менше шести прожиткових мінімумів для осіб відповідного віку.

У зв'язку з тим, що неповнолітні позбавлені батьківського піклування, належать до соціально незахищеної категорії населення та неспроможні самостійно захистити свої інтереси в суді, а опікуни й відповідні служби органів державної влади та місцевого самоврядування не вживали заходів до захисту їх майнових прав, на захист прав дітей-сиріт стала прокуратура.

У вересні 2016 року Луцька місцева прокуратура подала до суду три позовні заяви про визнання протиправною бездіяльності Володимир-Волинської спеціалізованої школи-інтернату I-III ступенів "Центр освіти та соціально-педагогічної підтримки", Головненської спеціалізованої загальноосвітньої школи-інтернату "Центр освіти та соціально-педагогічної підтримки", Люблинецької спеціалізованої школи-інтернату I-III ступенів "Центр освіти та соціально-педагогічної підтримки" та зобов'язання їх виплатити одноразову грошову допомогу випускникам на загальну суму 19 тисяч гривень.

Наразі рішеннями Ковельського міськрайонного та Любомльського районного судів 2 позови прокурора задоволені в повному обсязі, 1 - перебуває на розгляді.

Зауважимо, що у зв’язку з внесенням змін до Конституції України з 30 вересня 2016 року органи прокуратури не наділені повноваженнями на представництво інтересів дітей в суді.

Тому Луцька місцева прокуратура закликає служби у справах дітей Луцької міської ради та Луцької РДА вживати належних заходів до захисту прав дітей.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Анонім Показати IP 8 Листопада 2016 12:36
Зате фуру деревини спімали і зараз ділять в прокуратурі
віктор Показати IP 8 Листопада 2016 18:04
Їхні гроші усі в деклараціях посадовців освіти.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus