USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Тридцять учнів луцьких спортивних шкіл отримуватимуть стипендії

17 Лютого 2016 16:14
Учням луцьких спортивних шкіл вручили сертифікати на отримання стипендій. Про це інформують у прес-службі Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом».

Тридцятьом учням вручили сертифікати на отримання стипендій. Згідно з умовами проекту, критерієм відбору для учнів стали досягнення у змаганнях, не нижчі за восьме місце, на Чемпіонаті України серед різних вікових груп.

На кожну дитячо-юнацьку спортивну школу виділили по три місця. Заяви на отримання стипендії відбирали згідно з рішенням тренерської ради.

Переможці проекту отримуватимуть по 500 гривень щомісяця до кінця календарного року.

Під час заходу виконавчий директор Фонду Орест Маховський побажав юним спортсменам наснаги та досягнення нових вершин.


«Ігор Палиця завжди підтримував талановиту молодь. Адже для того, щоб показати результат у майбутньому, потрібно мати певну підтримку, яка буде спонукати до досягнення нових результатів та перемог», – зазначив виконавчий директор Фонду.

Самі стипендіати приємно здивовані тим, що у Фонді започаткували такий проект. Ні для кого не секрет, що бути спортсменом – задоволення, яке потребує матеріальних вкладень. Адже, щоб поїхати на змагання чи чемпіонати, потрібно чимало коштів.


«Я дуже хочу потрапити на Олімпійські ігри. Для цього мені потрібно багато тренуватися та перемагати на різноманітних змаганнях. Така підтримка Фонду, думаю, багато кому допоможе впевнитись у своїх силах та реалізуватися», – зазначив майстер спорту України міжнародного класу з легкої атлетики Максим Богдан.

Майстер спорту України міжнародного класу з пауерліфтингу Богдана Караванська має особливу долю.

Дівчина досягає неймовірних результатів у цьому виді спорту, хоч і пересувається на інвалідному візку. Вона стала прикладом для багатьох спортсменів, адже такої сили волі, як у неї, годі й шукати.

Тренер Богдани, директор обласної дитячо-юнацької спортивної школи інвалідів Оксана Рожок зазначає, що у закладі тренується 150 людей. Головним досягненням вона вважає те, що вихованці школи є членами збірних команд України.

«Спорт потребує як матеріального забезпечення, так і духовної підтримки. Сьогодні ми вдячні тим людям і структурам, які надають нам допомогу. Адже тільки разом ми можемо досягати результатів», – зазначила Оксана Рожок.

Представники луцького відділення школи капоейри «Rabo de Arraia» завершили захід показовим виступом (капоейра – афробразильське бойове мистецтво з елементами танцю, музики та акробатики).



Стипендії для спортсменів у Фонді започаткували у вересні 2015 року. Нагадаємо, що стипендію Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» також призначають обдарованим студентам денної форми навчання, які найбільше відзначилися в науковій, навчальній, мистецькій, спортивній та громадській діяльності, а також вихованцям навчальних закладів державної форми власності I-IV рівнів акредитації Луцька. Головними вимогами до претендентів є відмінне навчання, наукові публікації та участь у конференціях протягом попередніх двох семестрів та написання есе.

Зокрема, стипендіальними проектами у 2015 році було охоплено 84 луцькі школярі – це 34 переможці всеукраїнських олімпіад, конкурсів, турнірів та 30 кращих спортсменів дитячо-юнацьких спортивних шкіл Луцька за результатами календарного року.

Загалом протягом 2012-2015 років стипендіатами Фонду стали 992 талановиті учні та обдаровані студенти.

Креативна, активна та розумна молодь – запорука розвитку міста й держави загалом: від того, які знання та навички вона здобуде під час навчання, залежатиме, як розвиватиметься країна. Власне, підтримка молодих – один із найважливіших напрямків діяльності організації, оскільки практика роботи Фонду довела, що це найкраща та найвигідніша інвестиція у розвиток міста.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus