USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.92

Тридцять років не ремонтували дорогу: у селі на Волині погрожують перекривати шлях вантажівкам

31 Серпня 2022 21:52
Селяни з Ковбані, що у Горохівській тергромаді, скаржаться на бездоріжжя.

Про це розповів Суспільному місцевий мешканець В’ячеслав Стасюк. З його слів, автошлях не ремонтували 30 років, а ситуація погіршилась після того, як дорогою почали їздити вантажівки місцевої агрофірми.

В’ячеслав Стасюк розповідає, що проблеми з бездоріжжям у селі розпочалися ще 2012 року. Каже: звертався і в уряд, і до депутатів, і в службу автодоріг, щоб допомогли відремонтувати дорогу.

«Волинський автодор приїхав, знайшов мене. Сказали, що готується проєктно-технічна документація. Потім вони як кинулись – дорога вийшла громади, Новосілківської сільської ради. Все, сказали: сільська рада хай дає гроші, проєкт є, ми будемо робити», – говорить В’ячеслав Стасюк.
«Їздити дорогою стало проблемно, коли вантажівки агрофірм почали возити зерно, каже місцевий фермер Сергій Шевчук. – Фури йдуть, хати трясуться – це в наш час не є нормально. А це дорога прямо Луцьк-Берестечко, там дороги взагалі немає, окопи».

Додає, якщо ваговози будуть руйнувати сільські шляхи – люди перекриватимуть їм проїзд.
Староста Новосільського старостинського округу Євген Пились розповів: заборонити вантажівкам кількох місцевих аграріїв їздити до полів – влада не в праві, бо це дорога загального користування.
«Щоб відремонтувати двокілометрову ділянку шляху, в сільради раніше грошей не було. Нині село Ковбань – у складі Горохівської громади. Її ремонт запланований», – говорить Євген Пились.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus