USD 39.75 40.04
  • USD 39.75 40.04
  • EUR 39.85 40.10
  • PLN 9.85 10.00

«Це обман»: у Кабміні – скандал через фінансовий план «Укрнафти»

12 Травня 2023 11:59
У Міністерстві фінансів України та НАК «Нафтогаз України» обурені спробами Сергія Корецького та Юлії Свириденко протягнути прийняття фінансового плану «Укрнафти» на 2023 рік без внесення в нього низки важливих зауважень.

Про це пише телеграм-канал «Україна зараз» із посиланням на джерела з Кабміну.

Спірний документ, який публічно розкритикували експерти, мають затвердити сьогодні на засіданні уряду. Міністерство економіки на чолі з Юлією Свириденко планує подати на засідання «Протокол узгодження позицій», в якому стверджується, що всі зауваження Міністерства фінансів враховані. Насправді, повідомляють джерела, жодне з 12-ти критичних зауважень Мінфіну у фінальному фінансовому плані «Укрнафти» не виправлене й не відображене.

Читати ще: Керівництво «Укрнафти» збільшує видатки на зарплати і не планує допомагати армії

Зокрема, йдеться про суттєві суперечності фінплану «Укрнафти» Закону «Про нафту і газ», використання необґрунтованих припущень щодо кількості видобутку газу, захмарних витрат на юридичні та IT-послуги та багато іншого. Та найважливіше – ресурси вилученого на час воєнного стану підприємства мають використовуватись виключно для військових потреб. А якщо під виглядом відчуження для військових майном користуються інакше, то це порушує низку міжнародних договорів.

«Загалом фінплан і протокол узгодження позицій до нього від Свириденко – це чистий обман і профанація, – повідомляє джерело з Кабміну. – Його прийняття в такому вигляді однозначно неможливо, принаймні, це точно не піде на користь ні «Укрнафті», ні Міноборони, ні державі загалом».

Відтак виникає питання: в чиїх тоді інтересах вся ця махінація робиться і хто за нею стоїть?
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Анонім Показати IP 12 Травня 2023 12:34
моно більшість зелених протяне закон
Василь Показати IP 12 Травня 2023 13:18
Зелень явно в"яне,зів"яне до виборів і впаде.На зміну повинні прийти практики-інакше європейці будуть ставитись до нас як до дурнів.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus