USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

«Це особливий героїзм – протестувати, коли твоє місто окуповане», – Зеленський звернувся до українців

5 Березня 2022 22:15
Президент Володимир Зеленський звернувся до українців, які мешкають у тимчасово окупованих містах, із закликом гнати окупантів геть.

«Ми всі разом витримали удар, ми всі разом відбудуємо державу. Це не просто слова, не просто віра, це наша реальність, яка підживлюється щодня енергією наших людей. Херсона, Мелітополя, Бердянська, Конотопа – усіх міст і містечок, які щодня виганяють окупантів своєю рішучістю та єдністю. Це особливий героїзм – протестувати, коли твоє місто окуповане, нехай і тимчасово, коли ти не маєш зброї, а біля тебе лунають постріли і ти не біжиш, коли не маєш броні, а на тебе летить БТР, і ти не відступаєш.

Кожен метр нашої української землі, відвойований протестом і приниженням окупантів, – це крок до перемоги для всієї України. Це шанс на життя. Українці, в усіх наших містах, куди зайшов ворог, відчуйте це, переходьте у наступ! Треба виходити і гнати це зло з наших міст і нашої землі, щоб не зробили нових «ДНР» і «ЛНР», де неможливе нормальне життя, а тільки життя на колінах», – наголосив він.

Читати ще: «Україна – понад усе!»: мешканці окупованих українських міст виходять на мітинги проти загарбників

Також президент Зеленський звернуся до мешканців Донбасу. Мовляв, саме час виходити на вулиці, як у інших містах, і гнати окупантів геть.

«Ми звертаємося до людей на тимчасово окупованих територіях, хто нас чує, кому не стерли пам'ять пропагандою: боріться за свої права, за свободу, за Україну разом з Херсоном, Бердянськом, Мелітополем. Вам кажуть, що Україна нібито вас ненавидить, вас знищуватиме. Це брехня. Вам казали, що це ми знищуємо міста. Подивіться на Харків, Чернігів, на 500-кілограмові бомби, які скидали на українців, вбивали дітей. Подивіться на все, що зробила Росія у вас перед очима. Захищайтесь, бо вона забере ваші життя і ваші оселі. Україна не підриває житлові будинки, і всі на Донбасі для нас були й будуть українцями, нашими людьми, нашими громадянами», – резюмував глава держави.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus